El Prat participa en la nova edició de la iniciativa “Mi Playa Sin Plásticos”

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

22/06/2020 - 10:18
Font: Ajuntament del Prat

Font: Ajuntament del Prat

A l’entorn d’aquesta iniciativa, per sensibilitzar sobre la necessitat de reduir la presència de residus a les platges, s’organitza un concurs en què participen una dotzena de municipis costaners de l’Estat. En el més votat, es farà a la tardor una jornada intensiva de neteja a la platja per part de voluntariat mediambiental. La platja del Prat és una de les candidates

El Prat de Llobregat és un dels municipis que participa en la nova edició de “Mi Playa Sin Plásticos”, una iniciativa per sensibilitzar sobre la importància de preservar aquest entorn natural i reduir-hi la presència de residus que se celebra a l’entorn del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

A l’entorn d’aquest projecte, se celebra un concurs entre diferents platges de l’Estat. En aquell que sigui més votat per la ciutadania, es desenvoluparà  una jornada intensiva de neteja a la platja per part de voluntariat mediambiental durant la tardor. El Prat es troba entre la dotzena de municipis costaners de tot l’Estat que han presentat la seva candidatura. Des d'avui mateix, la ciutadania ja pot votar la candidatura que prefereixi a través d'aquest enllaç.

Aquest migdia, s’ha donat el tret de sortida a l’edició de 2020 d’aquesta iniciativa, organitzada per Carrefour i Procter & Gamble (P&G), que compta amb el suport de l’aventurer Jesús Calleja com a ambaixador, a través d’una presentació virtual.

En representació de l’Ajuntament del Prat, hi ha participat la tinenta d’alcalde d’Acció Ambiental i Energia, Anna Martín, per defensar la candidatura de la platja del municipi. També hi ha participat organitzacions com FSC i Paisaje Limpio.

Presentació virtual de la iniciativa "Mi playa sin plásticos", en què ha participat la tinenta d'alcalde d'Acció Ambiental i Energia del Prat, Anna Martín.

La platja del Prat, amb espais naturals protegits de gran valor ecològic i faunístic, és fruit d’una conquesta ciutadana

La tinent d’alcalde ha posat en valor que el Prat compta am una platja deltaica amb espais naturals protegits. Ha destacat que es tracta “d’una platja situada enmig de la segona major àrea metropolitana de l’Estat i entre grans infraestructures com l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona i que recuperar-la ha estat una conquesta de la ciutadania i de les entitats de la ciutat”.

Martín ha recordat que, als Espais Naturals del Delta del Llobregat, es troben espais com la pineda de Can Camins (reconeguda per la Xarxa Natura 2000). A més, ha destacat que, per tal de protegir aquest entorn natural, tan sols 3,4 dels 6 Km de platja són aptes per a l’ús públic. Així, es protegeix la platja de La Ricarda-Ca l’Arana, la més propera a la desembocadura del riu Llobregat.

D’altra banda, ha remarcat el valor cultural i patrimonial d’alguns emplaçaments ubicats a l’entorn de la platja, com l’extensa finca de La Ricarda i la seva catalogada Casa Gomis, joia de l’arquitectura racionalista a Catalunya; o edificis emblemàtics, com la Caserna dels Carrabiners i El Semàfor.

Tot i això, en estar ubicada enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona i entre grans infraestructures, està molt exposada a l’acumulació de residus. Per aquest motiu, Martín ha defensat que es desenvolupi la jornada intensiva de neteja a la platja del Prat a la tardor: “retirar manualment els residus, sense destorbar les aus que habiten la zona, pot contribuir a preservar el gran valor ecològic i faunístic de l’entorn i sobretot contribuint a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de viure en un món més sostenible i sense plàstics”.  

Els 12 aspirants

La resta de municipis amb platges candidates són Agaete (Gran Canaria), Andratx (Mallorca), Massamagrell (València), A Guarda (Pontevedra), El Ejido (Almería), Pasaia (Guipúscoa), Ceuta, Melilla, Llanes (Astúries), Piélagos (Cantàbria) i San Pedro de Pinatar (Múrcia). En la sessió d’avui, hi han pogut participar cinc d’aquests municipis – els quatre primers citats anteriorment i el Prat-, juntament amb Colindres (Cantàbria), guanyador de la darrera edició.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Butlletí