La plaça de les Tereses de Mataró estrena il·luminació LED amb un estalvi energètic del 50%

Font: Ajuntament de Mataró

18/06/2020 - 14:11

Els punts de llum de vapor de sodi de la plaça de les Tereses s’han substituït per 23 punts LED, una nova instal·lació que comporta una millor qualitat lumínica i un estalvi energètic del 50%. La reforma està inclosa en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

La potència de l’antiga instal·lació amb punts de vapor de sodi era de 2.400 W mentre que l’actual, amb 23 punts LED (díode electroluminescent) és de 1.210 W, el que representa un estalvi en potència d’un 50%. Els nous punts de llum tenen com a principals característiques que donen una llum més uniforme i una reproducció cromàtica que permet veure millors els objectes de l’espai públic. Els punts de llum situats en el perímetre de la plaça són LED RGB (conjunt dels tres colors additius primaris) que permeten la seva programació via DMX i tenen un canal addicional compatible amb línia de so.

Altres avantatges de la nova instal·lació són que projecten un menor flux lluminós cap al cel (FHS) que és el que provoca la contaminació lumínica i que tenen una major vida útil i menys consum.

Aquesta actuació forma part del Pla Director de l’Enllumenat Públic de Mataró, en concret es tracta del projecte de renovació dels quadres d'enllumenat públic AI-AO-AJ, adjudicat a l'empresa Elecnor amb un pressupost de 278.316,71 € IVA. A banda de la plaça de les Tereses, aquests quadres d’enllumenat que es canvien són els que donen cobertura al carrer de Montserrat, Santa Marta, Santa Teresa, Muralla del Tigre, Muralla Sant Llorenç, d’en Moles, La Riera en el tram que va des de la plaça d’Espanya fins a la Muralla de la Presó així com els carrers de Meléndez Valdés, del Carme i del Massevà. Les actuacions van començar al juliol del 2019 i està previst que finalitzin el juliol del 2020.

PAESC

El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) inclou entre les seves línies de treball la de generar un estalvi de fins a un 20% del consum energètic municipal a on es realitzin accions d’estalvi i eficiència energètica; impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica en tots els àmbits de la ciutat i fomentar la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica a l’organització municipal i a la ciutat.


 

 

Relacionats

Notícia

TubVerd, la xarxa d'energia sostenible d’Aigües de Mataró, ha estat premiada a la IV edició dels Premis BASF d’Economia Circular, en la categoria d’administració pública. 

Article

El regidor d’Ocupació i Empresa i president del Consell Econòmic i Social de Mataró, Sergi Morales, i el president de PIMEC Maresme – Barcelonès Nord, Joan Pera, han signat la posada en marxa de la prova pilot del Dispositiu de Transició energètica empresarial. 

Notícia

L’Ajuntament de Mataró ha finalitzat i acaba de posar en funcionament a l’edifici de Via Pública la setena coberta fotovoltaica instal·lada en un equipament municipal. En els propers mesos hi ha previstes 30 instal·lacions més, de les quals una desena es volen destinar a autoconsum compartit i poder reduir així la factura energètica a famílies vulnerables.

Butlletí