L’Ajuntament de Torrefarrera fomenta el consum d’aigua de l’aixeta recordant que és més sostenible, econòmic i pràctic i saludable

15/06/2020 - 15:13

Es posa en marxa la campanya “Obre l’aixeta i omple el gerro” en què informa que no haver de recórrer a l’aigua embotellada suposa un estalvi de 600 € per família i any, ja que l’aigua de l’aixeta és 400 vegades més barata.

L’Ajuntament de Torrefarrera anima els seus veïns i veïnes a consumir aigua de l’aixeta amb la campanya “Obre l’aixeta i omple el gerro” en què destaca que recórrer a l’aigua corrent municipal és més sostenible, econòmic i pràctic i igual de saludable que l’aigua embotellada. El consistori ha fet arribar un tríptic informatiu a tots els domicilis juntament amb la darrera factura de l’aigua on s’informa de les qualitats de l’aigua municipal i els avantatges de consumir aigua corrent.

L’Ajuntament recorda en la campanya, que també inclou la difusió en xarxes socials, que l’aigua passa per un control diari i que, per tant, és segura i compleix la normativa sanitària més estricta. D’altra banda, s’informa també que té una composició molt semblant a l’aigua embotellada, ja que l’aigua de Torrefarrera és baixa en clor, té bon pH i indicadors molt bons i que, per tant, el sabor és pràcticament igual. En el document informatiu també es destaca l’estalvi econòmic que suposa no haver de comprar aigua envasada: és 400 vegades més barata que l’aigua embotellada (preu per litre d’aigua embotellada: 0,40 € / preu per litre de l’aigua de l’aixeta: 0,001 €) i suposa un estalvi per família i any de 600 euros.

A més, la campanya incideix en què és molt més sostenible obrir l’aixeta que comprar aigua embotellada perquè evita els envasos de plàstic, el transport i genera menys residus i consum energètic. Segons Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, "hi ha un consum excessiu i totalment injustificat de plàstic que suposa un alt impacte ambiental i un cost innecessari, i decisions com la de beure de l'aixeta ajuden molt a reduir la producció d'aquest derivat del petroli".

Finalment, l’Ajuntament recorda que és molt més pràctic, ja que es disposa de l’aigua a casa, només cal obrir l’aixeta, sense haver de sortir de casa per anar a comprar-la i transportar-la.

TRIPTIC D' INFORMACIÓ


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

Donant continuïtat als treballs de seguiment i millora de la xarxa d'aigua del municipi que es realitzen de forma sostinguda, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons ha contractat una empresa externa per fer una campanya de detecció de fuites a tota la xarxa d'aigua del municipi

Butlletí