Cicle de webinars sobre estalvi i eficiència energètica a les llars i a les empreses

Font: Diputació de Barcelona

14/06/2020 - 17:20
Cicle webinars d'estalvi d'energia a les llars i a les empreses. Setmana de l'energia Imatge: Diputació de Barcelona

Cicle webinars d'estalvi d'energia a les llars i a les empreses. Setmana de l'energia Imatge: Diputació de Barcelona

Amb motiu de la Setmana de l’Energia 2020, que se celebra del 20 al 26 de juny, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat organitzen un cicle de 30 tallers telemàtics previs oberts a tothom, organitzats conjuntament amb els consells comarcals del Bages, Osona, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental i amb la Mancomunitat Penedès-Garraf. L'objectiu d'aquesta actuació virtual és posar al servei de la ciutadania i de les empreses un espai de debat i reflexió, amb consells pràctics i bones pràctiques sobre estalvi i eficiència energètica.

La situació creada per la COVID-19 ens ha obligat a adaptar-nos i a trobar maneres noves i creatives de treballar per a un futur més sostenible. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona, juntament amb els ens locals i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha dissenyat per a la Setmana de l’Energia 2020 aquest cicle de trobades virtuals, amb el lema #desdecasa.

Les administracions públiques han de formar i sensibilitzar sobre aquests conceptes en tot moment, però especialment ara, pel valor ambiental associat i també per la importància econòmica i social que tenen l'estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables en el marc del procés de transició energètica.

La  Setmana de l'Energia és  una iniciativa anual organitzada conjuntament per l’Institut Català de l’Energia, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Programació dels webinars

Bages llarsEstalvia des de casa, al Bages (del 8 al 12 de juny)

Osona llars i comerçEstalvia des de casa i al comerç, a Osona (del 9 al 18 de juny)

Penedès-Garraf llarsEstalvia des de casa, al Penedès i al Garraf (15 al 17 de juny)

Penedès-Garraf empresesEstalvia a la teva empresa, al Penedès i al Garraf (8 i 16 de juny)

Maresme llarsEstalvia des de casa, al Maresme (15, 18 i 19 de juny)

Vallès Occidental: Avancem per la transició energètica, al Vallès Occidental (del 15 al 30 de juny)

Vallès Oriental empresaEstalvia des de la teva empresa, al Vallès Oriental (2 sessions el 15 de juny)

Vallès Oriental llarsEstalvia des de casa, al Vallès Oriental (15, 18 i 19 de juny)


 

Categories: 

Relacionats

Article

El concurs, destinat a persones físiques, compta amb un premi de 600 euros i té com a objectiu donar a conèixer a través de la fotografia els alts estàndards d'integració ambiental que compleixen els projectes fotovoltaics a terra i les bones pràctiques de sostenibilitat del sector.

Article

L’Associació de Veïns i Veïnes (AVV) del Poblenou, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat una guia que proposa estratègies i mesures d’adaptació i resiliència al canvi climàtic. Hi destaquen solucions per aconseguir els objectius plantejats al Pla Clima: més espai verd, més superfície permeable i aprofitament del cicle de l’aigua a la ciutat. 

Article

Aquesta píndola informativa s'ha realitzat per part de la Diputació de Girona en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023.

Butlletí