Diversos parcs naturals tornen a oferir passejades guiades

Font: Diputació de Barcelona

12/06/2020 - 14:23
Autor: XPN

Autor: XPN

El Parc Natural del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, el Parc del Montnegre i el Corredor i el Parc del Castell de Montesquiu han tornat a oferir les passejades guiades que es programen durant l'any un cop tots els municipis dels parcs han passat a fase 2 del desconfinament. La programació es va suspendre al març arran de la pandèmia del coronavirus. Altres parcs, com els del Garraf, Olèrdola i Foix, començaran al juliol les passejades programades que es van ajornar.

Les activitats es faran prèvia inscripció a l’organitzador de cada sortida, dins de l'àmbit de la regió sanitària i amb grups de màxim 20 persones o, en algun cas, 10, com passa a Sant Llorenç i Montesquiu. És obligatori l'ús de mascareta i respectar la distància de seguretat així com la resta d’indicacions dels organitzadors.

Al Montseny, s'han programat quatre activitats, per reviure com era la vida dels pastors observant corrals, amplis paisatges i zones de pastura (“Pastors i ramats del Montseny”, diumenge 14 de juny); conèixer els boscos del vessant nord del Montseny, aprendre sobre el carboneig i reviure històries de bosquerols (diumenge, 21 de juny); passejar pels boscos de Viladrau a la recerca de bruixes i plantes remeieres (diumenge 28 de juny), i, finalment, descobrir tots els secrets de la vall de l’Avencó (també el diumenge 28).

A Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el diumenge 14, podreu recórrer la vall d’Horta per reviure la vida, l’entorn històric i l’obra del poeta Joan Oliver (Pere Quart) amb visita final a l’emblemàtic Marquet de les Roques; una setmana més tard, el diumenge 21, s’ha programat una passejada per conèixer el torrent de Reixac i el Cargol de Mura i les diferents comunitats vegetals de l’indret, i, finalment, el diumenge 28 de juny, les herbes de Sant Joan seran les protagonistes d’una sortida guiada sobre les herbes medicinals.

Al Montnegre, el diumenge 14 de juny al matí podeu gaudir de la passejada guiada "Comptadors de papallones" a Sant Celoni. Durant el matí, els participants faran el recorregut per la vall d’Olzinelles tot seguint el transsecte del Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS), una xarxa amb més de seixanta estacions de seguiment de papallones diürnes coordinada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, i acompanyant una de les persones col·laboradores en la seva tasca setmanal de comptatge de papallones.

Al Castell de Montesquiu es va reprendre el calendari de rutes de marxa nòrdica el 7 de juny i la propera programada és el dia 21, a Fontcoberta i la serra de Santa Magdalena (Vidrà). En aquest cas les places estan limitades a 10 persones.


 

Relacionats

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Notícia

La millora, la primera que es du a terme en aquest espai litoral en molt de temps, s’iniciarà el segon semestre d’enguany i permetrà el recorregut de vianants i bicicletes entre les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa

Notícia

L’Ajuntament de Reus engega el projecte per a la renaturalització i la resiliència de la ciutat, RENATUReus. I ho fa amb la licitació dels contractes per a la redacció dels projectes bàsic i executiu de les obres de naturalització d’entorns escolars i refugis climàtics a les escoles Pompeu Fabra, General Prim, Teresa Miquel i Marià Fortuny

Butlletí