L'Ajuntament de Reus bonifica l'IBI per la instal·lació de sistemes d'energia solar fotovoltàica

03/06/2020 - 16:13

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 21 de maig la modificació de l'ordenança fiscal que regula l'Impost de Béns Immobles amb un doble objectiu: apostar per l'impuls de l'energia verda i contribuir a la reactivació econòmica de Reus. L'acord permetrà fixar bonificacions d’entre un 30% i un 50% de la quota íntegra de l’impost, aquells immobles que instal·lin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de la energia solar. La bonificació s'aplicarà durant dos anys consecutius.

La bonificació serà d’aplicació als béns immobles que realitzin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica d’una potència elèctrica instal·lada major o igual al 30% de la potència elèctrica contractada. En el cas que la instal·lació d’autoconsum alimenti diversos béns immobles, es tindrà en compte la suma de les potències contractades per cadascun dels béns immobles.

La bonificació s’aplicarà en funció del valor cadastral dels immobles, d’acord amb els següents trams:

  • Per a immobles de valor cadastral de fins a 75.000 euros, el 50% de la quota íntegra.
  • Per a immobles de valor cadastral de més de 75.000 i fins a 150.000 euros, el 40% de la quota íntegra.
  • Per a immobles de valor cadastral de més de 150.000 i fins a 250.000 euros, el 30% de la quota íntegra.
  • En el cas d’habitatges plurifamiliars que tinguin una instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica per subministrar electricitat als elements comuns, la bonificació serà del 5% sobre la quota íntegra per cadascun dels habitatges vinculats.

El benefici fiscal no serà d’aplicació als béns immobles que hagin de complir obligatòriament amb els requisits dels edificis amb consum gairebé zero, o que estiguin obligats per qualsevol normativa vigent a la realització d’una instal·lació amb energia solar fotovoltaica.

La concessió de la bonificació es farà previ informe favorable dels serveis tècnics de medi ambient municipals.

Per tenir dret a aquesta bonificació, caldrà presentar la sol·licitud de bonificació dins del termini de 6 mesos a comptar des de l'execució de la instal·lació. La sol·licitud haurà d’acompanyar-se del documents que acreditin que la instal·lació està executada i legalitzada davant de la Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia
Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Butlletí