L’Ajuntament d’Olèrdola manté el propòsit d’implantar el sistema de recollida porta a porta a tot el municipi

Font: Ajuntament d'Olèrdola

03/06/2020 - 16:09

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha refermat el propòsit d’estendre el sistema de recollida “porta a porta” a tot el municipi.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha refermat el propòsit d’estendre el sistema de recollida “porta a porta” a tot el municipi. La mateixa regidora apuntava que la iniciativa de regalar bosses compostables a totes les llars d’Olèrdola per a la recollida de la fracció orgànica també té l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits en la gestió de residus entre la població del municipi que visqui en llocs on fins ara no hi ha aquesta recollida selectiva porta a porta.(àudio)

A Olèrdola hi conviuen dos models de recollida. El porta a porta a Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel, vigent des de juny de 2006. I el de recollida amb contenidors, present a les urbanitzacions, barriades i nuclis disseminats. L’Ajuntament havia planificat que el pas de tot el municipi al sistema de recollida porta a porta es podria produir aquest 2020, però el projecte s’ha demorat, tal i com assenyala Mireia Mancera.(àudio)

Mancera confia que l’estensió del porta a porta a tot el municipi es pugui produir durant el primer semestre del 2021.

Una auditoria elaborada amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf assenyalava el 2018 que a Olèrdola es reciclava el 45% dels residus, quan 11 anys abans el reciclatge a tot el municipi representava el 56%. Llavors l’Ajuntament ja va valorar com a “preocupants” les dades i feia notar que s’estava lluny del 80% de reciclatge desitjable.


 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Butlletí