El nombre de vehicles elèctrics a l'Eix de la Riera de Caldes va créixer un 50% l'any 2019

Font: Ajuntament de Santa Perpétua de Mogoda

18/05/2020 - 13:17
Vehicles elèctrics a l'estació de recàrrega de la Granja

Vehicles elèctrics a l'estació de recàrrega de la Granja

El nombre de vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes ha crescut un 50% l’any 2019, segons un informe de la Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua. El total de vehicles elèctrics matriculats l’any passat és de 154, dels quals 101 són turismes i la resta, 53, altres vehicles.

La Regidoria de Desenvolupament Local destaca que els vehicles elèctrics estan creixent de forma exponencial en els darrers anys, especialment pel que fa als turismes, que han crescut un 66%, per sobre de la mitjana catalana que és del 62%. Per a realitzar l’informe el departament municipal ha utilitzat dades publicades per la Direcció General de Trànsit (DGT) al seu portal estadístic i dades demogràfiques de l'Idescat. L’informe contempla només els vehicles 100% elèctrics i no es comptabilitzen altres opcions del mercat com ara els híbrids o híbrids endollables, donat que les dades que publica la DGT no en proporciona les xifres desagregades.

A Santa Perpètua de Mogoda, el desembre de 2019 hi havia 32 vehicles elèctrics matriculats, dels quals la meitat, 16, turismes. Caldes de Montbui és el municipi de l’Eix de la Riera de Caldes amb major número de vehicles elèctrics matriculats, amb 45 unitats a finals del 2019.

Catalunya té una mitjana de 3,62 vehicles elèctrics per cada mil vehicles, mentre que Santa Perpètua de Mogoda té una ràtio de 1,62. Pel que fa a turismes elèctrics, la ràtio a Catalunya és de 2,02 per cada mil, mentre que a Santa Perpètua de Mogoda se situa en 1,13. La ràtio de vehicles elèctrics a tots els municipis de la Riera de Caldes és inferior a la mitjana de Catalunya, però la ràtio de turismes elèctrics és superior a la mitjana catalana a la meitat dels municipis de la Riera de Caldes. La Regidoria remarca que aquesta és una dada més significativa pel que fa a la comparació, donat que la mitjana de vehicles elèctrics a Catalunya queda distorsionada per l'elevada ràtio de motocicletes i ciclomotors elèctrics a Barcelona, de gairebé el 25 per mil.

D’altra banda, la Regidoria de Desenvolupament Local destaca que la ràtio de turismes elèctrics té una relació clara amb la renda familiar bruta disponible, tot i algunes excepcions que caldria analitzar amb més profunditat. En els municipis amb una major renda s’observa una major penetració de la mobilitat elèctrica. Desenvolupament Local també recorda que cada vegada els vehicles elèctrics tenen major autonomia i el que abans era un dels principals frens a l’hora de la seva adquisició, ara mateix ja no ho és. Un dels inconvenients més importants per a les famílies és que l'elèctric suposa una major inversió inicial que un vehicle de combustió fòssil però en la majoria de casos aquesta inversió s’amortitza en pocs anys degut a l’estalvi en consum de combustible i manteniment.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les dades de l'Enquesta de mobilitat en dia feiner de 2023, realitzada per l'Institut Metropolità conjuntament amb l'ATM, ens mostra en xifres una tendència positiva cap a una mobilitat més sostenible a Barcelona. El transport públic i la mobilitat activa es converteixen en les opcions majoritàries de transport, disminuint l'ús del vehicle privat a la ciutat.

Notícia

L’AMB incorpora 18 nous vehicles sostenibles a Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Tiana i Montgat, i 21 nous autobusos elèctrics que connectaran Gavà i Viladecans amb Barcelona.

Notícia

L'ElectroCatFP dona visibilitat a l'FP i projecta la sostenibilitat i el vehicle elèctric com a iniciatives puntals.

Butlletí