Làmines sobre la vespa asiàtica creades per Toni Llobet

Font: Diputació de Girona

18/05/2020 - 11:05

Com són les vespes asiàtiques? Com les podem diferenciar d'altres insectes semblants? On fan els nius? Quin impacte tenen en les persones i l'entorn? Com les podem prevenir i controlar?. La Diputació de Girona comença la difusió en fascicles de làmines sobre la vespa asiàtica creades per Toni Llobet.

Com són les vespes asiàtiques? Com les podem diferenciar d'altres insectes semblants? On fan els nius? Quin impacte tenen en les persones i l'entorn? Com les podem prevenir i controlar? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit des del 2012, quan es van detectar els primers exemplars d'aquesta espècie exòtica invasora a les comarques gironines. Conscient dels interrogants i de l'alarma que genera la irrupció de la vespa asiàtica al territori, des de fa temps la Diputació de Girona impulsa diferents iniciatives amb l'objectiu d'ajudar les administracions locals a gestionar l'adaptació a aquesta espècie, a fi de compartir-hi coneixement i orientar-les sobre les decisions a escala municipal. L'última acció és la difusió, avui, d'una làmina divulgativa sobre la vespa asiàtica. Aquest material forma part d'una sèrie de làmines que han creat conjuntament el Servei de Medi Ambient de la mateixa corporació i l'il·lustrador naturalista Toni Llobet. S'adrecen al conjunt de la societat i es difondran periòdicament en fascicles, per mitjà del web i de les xarxes socials de la Diputació de Girona. Més endavant, també és previst que es recullin en una guia en format paper.

El comerç global afavoreix les introduccions accidentals de vespes exòtiques. És el cas també de la vespa asiàtica (Vespa velutina ssp. nigrithorax), que s'ha establert a diversos països d'Europa. Fins ara, les mesures que s'han pres per erradicar-les no han aconseguit frenar-ne l'expansió. Per aquest motiu, més enllà de centrar els esforços a procurar mitigar-ne la presència, els experts consideren que cal implementar mesures d'adaptació, gestió i sensibilització per conviure-hi.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Reobert el tràmit per apadrinar escocells per part de l'Ajuntament de Barcelona

Article

NaturCap, nova eina digital per al desenvolupament sostenible del cap de Creus.

Article
Guia per a la naturalització i plantació d’escocells de la ciutat

La Paeria de Lleida promou que la ciutadania pugui plantar flors i plantes als escocells i disposa d'un nou protocol que s’ha elaborat per a definir el procediment i els criteris a seguir per a la plantació o sembra de plantes als escocells dels arbres que hi ha als carrers de la ciutat.

Butlletí