França crea una comissió urgent perquè la bicicleta substitueixi el transport públic després de l'epidèmia

17/04/2020 - 18:40

Fent cas als experts epidemiòlegs, França vol que quan els seus ciutadans puguin tornar a sortir al carrer, ho facin amb les màximes garanties per evitar contagis, i que es puguin desplaçar en bicicleta. L'objectiu realitzar les modificacions temporals necessàries en els carrers de les grans ciutats, amb l'objectiu que les persones es puguin desplaçar lliurement en bicicleta i mantenint les distàncies entre ciclistes i vianants.

La ministra Elisabeth Born, encarregada de gestionar el Ministeri de Transició Ecològica a França, ha demanat a Pierre Serne, president de l'IDF Mobilités (Île-de-France Mobilités) i encarregat de controlar i coordinar les diferents empreses de transport de la ciutat de París i la resta de França, que creï un pla viable per a l'11 de Maig, data en què s'ha anunciat la fi del confinament, perquè la bicicleta es el mitjà de transport que faciliti el distanciament social.

Fent cas als experts epidemiòlegs, França vol que quan els seus ciutadans puguin tornar a sortir al carrer, ho facin amb les màximes garanties per evitar contagis, i que es puguin desplaçar en bicicleta.

Evitar el transport públic, segons el mateix Serne: “Tots estan d'acord que després de l'epidèmia, hi haurà un rebuig col·lectiu a utilitzar el transport públic. Si no volen agafar el metro o l'autobús per anar a treballar per por dels contagis, s’hauran de poder moure”. Per això, crear un pla estratègic per a facilitar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport principal en els carrers i carreteres franceses, serà la seva comesa.

Aquest encàrrec de la ministra francesa té com a objectiu realitzar les modificacions temporals necessàries en els carrers de les grans ciutats, amb l'objectiu que les persones es puguin desplaçar lliurement en bicicleta i mantenint les distàncies entre ciclistes i vianants.

Per a això es planteja tancar al trànsit motoritzat les grans vies que ho permeten, com ja han fet altres països com Canadà, Bèlgica, Alemanya o Colòmbia.

Ja que el confinament dels francesos va ser anunciat pel president Macron com a mínim fins al dia 11 de Maig (el Tour de França s'ajorna a final de l'estiu), durant aquest temps de confinament de la gran majoria de la població, es posaran en marxa totes aquestes mesures, per provar així el seu funcionament amb les persones que segueixen necessitant desplaçar-se per treballar com a serveis essencials.

El ministeri ha demanat que s'eliminin tots els obstacles legals i administratius que calguin per gestionar amb celeritat els canvis en els carrers i carreteres.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia
Se celebrarà del 22 al 28 d'abril

Més de 300 persones expertes en contaminació acústica es reuniran a Manresa el 24 i 25 d’abril per debatre alguns dels temes més rellevants que afecten el sector en el marc del congrés Acusticat

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Butlletí