L'Agència de Residus de Catalunya destinarà 4 milions d'euros a la primera fase del Parc circular Mataró-Maresme

Font: Agència de Residus de Catalunya

15/04/2020 - 12:41

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt concedir una subvenció directa de quatre milions d’euros al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme per dur a terme les actuacions d’implantació de la primera fase de l’equipament per a la gestió de residus voluminosos municipals del Parc Circular Mataró-Maresme.

Està previst que les instal·lacions del parc acullin diverses activitats integrades, sota els principis de l’economia circular, dins d’una mateixa parcel·la regulada i tutelada pel Consorci. El projecte més emblemàtic de la primera fase d’actuacions és l’Espai Refer, un conjunt de serveis gratuïts per a la ciutadania destinats a la reducció de residus, com un servei d’assessorament per a l’autoreparació, tallers i xerrades per a la ciutadania, i actuacions d’inclusió social de col·lectius desafavorits.

Aquesta fase també inclou un espai de triatge de residus voluminosos per augmentar el reciclatge material i reduir la quantitat de residus destinats a la valorització energètica. En concret, la subvenció de l’ARC es destinarà a adaptar les instal·lacions i solucions constructives de l’edifici; adquirir, instal·lar i posar en marxa la maquinària i els equipaments necessaris per al funcionament de l’activitat i també els complementaris; i traslladar i adequar la maquinària fixa o mòbil des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme fins al Parc Circular.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí