L'Agència de Residus de Catalunya destinarà 4 milions d'euros a la primera fase del Parc circular Mataró-Maresme

Font: Agència de Residus de Catalunya

15/04/2020 - 12:41

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt concedir una subvenció directa de quatre milions d’euros al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme per dur a terme les actuacions d’implantació de la primera fase de l’equipament per a la gestió de residus voluminosos municipals del Parc Circular Mataró-Maresme.

Està previst que les instal·lacions del parc acullin diverses activitats integrades, sota els principis de l’economia circular, dins d’una mateixa parcel·la regulada i tutelada pel Consorci. El projecte més emblemàtic de la primera fase d’actuacions és l’Espai Refer, un conjunt de serveis gratuïts per a la ciutadania destinats a la reducció de residus, com un servei d’assessorament per a l’autoreparació, tallers i xerrades per a la ciutadania, i actuacions d’inclusió social de col·lectius desafavorits.

Aquesta fase també inclou un espai de triatge de residus voluminosos per augmentar el reciclatge material i reduir la quantitat de residus destinats a la valorització energètica. En concret, la subvenció de l’ARC es destinarà a adaptar les instal·lacions i solucions constructives de l’edifici; adquirir, instal·lar i posar en marxa la maquinària i els equipaments necessaris per al funcionament de l’activitat i també els complementaris; i traslladar i adequar la maquinària fixa o mòbil des del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme fins al Parc Circular.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou servei, que s’ha presentat avui, suposa, entre altres millores, la renovació total de més de mil contenidors, i el canvi de tots els vehicles i maquinària. El nou contracte de neteja i recollida de residus té un cost de 8 milions d’euros, pràcticament el doble de l’anterior.

Notícia

La Fundació Espigoladors ha resultat finalista entre els 80 nominats europeus amb la iniciativa #Elmenjarnoesllença per contribuir a l’aprofitament dels aliments

Butlletí