Ullastrell tindrà recollida de residus porta a porta l'octubre del 2020

Font: La Torre

10/04/2020 - 15:38

El Govern municipal d'Ullastrell va portar al Ple l'aprovació dels plecs per a la licitació del nou canvi de model de recollida de residus d'Ullastrell, que a l'octubre passarà a ser porta a porta. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Ullastrell presenta unes dades molt per sota dels objectius marcats per la Unió Europea, Catalunya i Consorci de Residus del Vallès quant a reciclatge en el sistema de recollida selectiva. D'aquesta manera, el municipi presenta unes dades del 42%, molt per sota del 60% que marca la UE. En canvi, municipis com Matadepera o Vacarisses, que utilitzen el sistema porta a porta, presenten un percentatge del 90 i 80%, respectivament, fet que demostra els bons nivells de reciclatge quant al citat model.

El canvi de sistema comportarà un augment dels costos de la gestió de la recollida de residus, que passarà a costar 168.455 euros anuals, costant-ne 129.000 la recollida, 28.550 la neteja viària i 10.905 la gestió de deixalleria. La contractació serà de quatre anys i un any de pròrroga i es preveu començar el pròxim mes d'Octubre de 2020. Abans però es farà una campanya informativa i de sensibilització ciutadana.

A més, tal com indiquen fonts municipals, aquest és un nou pas projectat pel govern municipal emmarcat en la voluntat de seguir cuidant el medi ambient i l'entorn del municipi. En aquest sentit, en els darrers anys, ja s'han aplicat polítiques mediambientals a Ullastrell com que tots els edificis municipals s'escalfen totalment o parcialment amb biomassa, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola, la col·locació de llums les en l'enllumenat públic, les neteges forestals o la darrera inauguració de la deixalleria municipal.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí