Els modes sostenibles dominaran la mobilitat de les ciutats, segons l'estudi Mobility Futures

Font: TMB

10/04/2020 - 15:03

En els propers deu anys la sostenibilitat, el canvi climàtic i les noves tecnologies seran els motors d'un canvi en la manera de desplaçar-nos a les grans metròpolis, en detriment del transport privat.

Recentment s'ha realitzat un estudi de la mà de l'empresa Kantar, experta en anàlisi de dades i estadístiques, en relació amb la mobilitat del futur. Tal com diu el seu nom, Mobility Futures és un estudi que revela com serà la mobilitat en els deu anys vinents a les ciutats més grans del món, així com quin serà l'ús que faran els ciutadans dels mitjans de transport sostenible. 

L'anàlisi de mobilitat en 31 de les ciutats més grans del món ha posat en relleu el progrés del transport públic i altres recursos de transport sostenibles en el futur. Concretament, l'estudi assenyala que el transport sostenible superarà l'ús de l'automòbil en desplaçaments urbans a partir del 2030, que passarà d'un 51% a un 46%. Anar en bici, a peu o bé en transport públic ocuparà un 49% de tots els desplaçaments.

Alhora, Mobility Futures informa que l'ús de la bici està creixent constantment i es preveu que augmentarà un 18% en la pròxima dècada. Aquesta anàlisi s'ha fet d'acord amb l'experiència de 20.000 ciutadans i també sobre les conclusions de 53 experts en mobilitat de 14 països. El resultat d'aquest estudi de Kantar també indica que les ciutats que més destacaran quant a transformació en mobilitat són Manchester, Moscou, París, Milà i Amsterdam. A través d'aquest estudi podem concloure que l'any 2030 serà, doncs, un punt d'inflexió per a la mobilitat sostenible, ja que els transports sostenibles superaran els transports d'ús privat. 

Kantar és una empresa que forma part del grup WPP, que es dedica a la realització d'estudis de mercat, investigació i anàlisis de dades i que ofereix informació a periodistes sobre empreses, mitjans de comunicació, tecnologia, política i societat. Aquest estudi s'ha realitzat amb l'objectiu de comprendre les necessitats i el comportament dels ciutadans cap a la mobilitat del futur. 


 

Relacionats

Notícia

La por del contagi, el teletreball, l'aturada econòmica i probablement encara una certa contenció en la mobilitat explicarien el mal resultat del transport públic

Article

A partir del dissabte 3 d’octubre la via Laietana, l’eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall estaran tallats al trànsit cada cap de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament farà permanents alguns dels talls programats durant el desconfinament de la crisi del coronavirus, en el marc del programa Obrim carrers que va quedar en punt mort arran de l’estat d’alarma.

Butlletí