Els modes sostenibles dominaran la mobilitat de les ciutats, segons l'estudi Mobility Futures

Font: TMB

10/04/2020 - 15:03

En els propers deu anys la sostenibilitat, el canvi climàtic i les noves tecnologies seran els motors d'un canvi en la manera de desplaçar-nos a les grans metròpolis, en detriment del transport privat.

Recentment s'ha realitzat un estudi de la mà de l'empresa Kantar, experta en anàlisi de dades i estadístiques, en relació amb la mobilitat del futur. Tal com diu el seu nom, Mobility Futures és un estudi que revela com serà la mobilitat en els deu anys vinents a les ciutats més grans del món, així com quin serà l'ús que faran els ciutadans dels mitjans de transport sostenible. 

L'anàlisi de mobilitat en 31 de les ciutats més grans del món ha posat en relleu el progrés del transport públic i altres recursos de transport sostenibles en el futur. Concretament, l'estudi assenyala que el transport sostenible superarà l'ús de l'automòbil en desplaçaments urbans a partir del 2030, que passarà d'un 51% a un 46%. Anar en bici, a peu o bé en transport públic ocuparà un 49% de tots els desplaçaments.

Alhora, Mobility Futures informa que l'ús de la bici està creixent constantment i es preveu que augmentarà un 18% en la pròxima dècada. Aquesta anàlisi s'ha fet d'acord amb l'experiència de 20.000 ciutadans i també sobre les conclusions de 53 experts en mobilitat de 14 països. El resultat d'aquest estudi de Kantar també indica que les ciutats que més destacaran quant a transformació en mobilitat són Manchester, Moscou, París, Milà i Amsterdam. A través d'aquest estudi podem concloure que l'any 2030 serà, doncs, un punt d'inflexió per a la mobilitat sostenible, ja que els transports sostenibles superaran els transports d'ús privat. 

Kantar és una empresa que forma part del grup WPP, que es dedica a la realització d'estudis de mercat, investigació i anàlisis de dades i que ofereix informació a periodistes sobre empreses, mitjans de comunicació, tecnologia, política i societat. Aquest estudi s'ha realitzat amb l'objectiu de comprendre les necessitats i el comportament dels ciutadans cap a la mobilitat del futur. 


 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí