Terrassa porta a Brussel·les la seva projecció exterior i el compromís de la ciutat amb l'Agenda 2030 i els ODS de Nacions Unides

10/04/2020 - 13:39

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat i regidor de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, va concloure el passat 26 de febrer el seu viatge de treball a Brussel·les amb una reunió amb la delegada del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Meritxell Serret. A la reunió, qualificada de "molt profitosa" pel tinent d'alcalde, es va establir el compromís de crear un marc de col·laboració entre ambdues administracions per potenciar els projectes d'àmbit internacional que s'estan impulsant des de la ciutat.

En aquest sentit, Albert va transmetre tant l'interès estratègic com el potencial de futur amb què compta el Parc Audiovisual de Catalunya com a referent indiscutible de la indústria audiovisual del Sud d'Europa, el nou escenari creat pel Brexit que pot facilitar l'atracció d'empreses per part de Terrassa com a destacat pol empresarial del país, o bé el suport institucional pel que fa al posicionament internacional de la candidatura de la Seu d'Ègara com a Patrimoni Mundial de la Unesco; així com el Mundial d'Hoquei Femeni 2022 i la candidatura a Ciutat Europea de l'Esport per al 2021.

Isaac Albert, ha valorat molt positivament la trobada: "Creiem en el gran potencial del conjunt de projectes estratègics de la ciutat de cara a la seva projecció internacional, en benefici del creixement municipal i del nostre entorn. És positiu que la Generalitat entengui i comparteixi aquesta visió i ens ajudi en aquest camí".

L'agenda del viatge a Brussel·les també ha servit al tinent d'alcalde per fer una primera visita a la xarxa Eurocities, on es va reunir amb la secretària general de la xarxa, Anna Lisa Bonin, per abordar diversos programes europeus amb possibilitats de futur per a Terrassa i el posicionament de les ciutats davant de la Comissió Europea com a receptores directes de Fons Comunitaris de cara al proper període de programació 2021-2027.

Eurocities és la xarxa de les principals ciutats europees. Fundada el 1986, la xarxa compta amb més de 130 ciutats grans en 30 països europeus i facilita una plataforma per a les seves ciutats membres on compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores. Des de gener de 2009, el sistema urbà de Terrassa (Terrassa Metropolitan Area) és membre de ple dret de la xarxa.

Pel que fa a la trobada amb la responsable de la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea, Laura Hagemann, el tinent d'alcalde va abordar els reptes municipals i el compromís inequívoc de Terrassa amb l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Hagemann també va posar de manifest les negociacions sobre el proper paquet financer de la Unió Europea i sobre quins programes s'oferiran a les ciutats de la Unió Europea un cop s'hagi aprovat el nou pressupost comunitari.


 

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí