El Museu de Ciències Naturals proposa una descoberta científica per a tota la família

10/04/2020 - 12:34
La proposta es basa en campanyes d’investigació reals de l’equip del Museu, i està basada en la exposició "Tu investigues", la mostra permanent que té com a objectiu explicar la tasca del grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors (BiBIO), difonent coneixement sobre ciència i natura, i posant-lo a l'abast de tot els públics. 
 El Museu de Ciències Naturals de Granollers (link is external) inaugurava l'any passat "Tu investigues", la mostra permanent que té com a objectiu explicar la tasca del grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors (BiBIO), difonent coneixement sobre ciència i natura, i posant-lo a l'abast de tot els públics. 
 
Ara, l'equip de la Tela ha decidit donar vida a la nena investigadora que constitueix la imatge d'aquesta exposició i proposar una activitat que vol incentivar la curiositat científica de tota la família. Estela, la nena investigadora, és la protagonista d'una història en què  toparà amb un seguit d'enigmes que haurà de resoldre seguint pistes del medi natural i amb l'ajuda d'eminents científics. 
 
La proposta es basa en campanyes d’investigació reals de l’equip del Museu. La primera aventura es titula “Estela i el misteri de les papallones dels cards”, i es compon de 6 capítols amb un relat que té continuïtat i que segueix el mètode científic: davant un dubte inicial, es crea una hipòtesi de resolució que es va testant per provar si és certa o no. El repte científic gira a l'entorn del llarg viatge que fa la papallona dels cards.
 
L'activitat, ideada pels biòlegs Carles Flaquer i Lourdes Pallàs, es difon a través de Facebook (@mcngranollers (link is external)) amb les etiquetes #tuinvestigues i #investigaamblestela i es complementa amb material pedagògic: fitxes, dibuixos per pintar, retallable, mapa, vídeos...

 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí