El Govern destina 600.000 euros a ajuts a entitats del tercer sector ambiental afectades per la COVID-19

Font: Generalitat de Catalunya

09/04/2020 - 13:56

El confinament per la pandèmia ha coincidit amb els mesos en què habitualment les entitats organitzen més accions d’educació ambiental, i seguiment i conservació d’espècies. La mesura pretén donar suport a les entitats més afectades per la paralització de l’activitat derivada de l’emergència sanitària, amb subvencions que oscil·laran entre els 3.000 i 25.000 euros per entitat.

El Govern, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha activat avui una nova línia d’ajuts, en forma de prestació econòmica directa, dotada de 600.000 euros destinada a associacions i fundacions del tercer sector ambiental afectades per la COVID-19, per tal d’assegurar la continuïtat de la seva activitat encaminada a la protecció i millora del medi ambient a Catalunya.

Els beneficiaris, per tant, seran aquelles entitats del tercer sector ambiental que hagin estat afectades per una reducció dràstica i involuntària de la seva activitat com a conseqüència de les restriccions imposades en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Per poder-se acollir a aquesta subvenció, que serà d’entre 3.000 i 25.000 euros per entitat, els beneficiaris hauran d’aportar el balanç d’ingressos i despeses corresponents a l’any 2019 i una declaració responsable motivada de l’afectació econòmica com a conseqüència de les restriccions imposades en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Activitat paralitzada en l’època més forta

El tercer sector ambiental viu un repunt d’activitat durant la primavera i l’estiu, que és quan organitzen la major part de les sortides i treballs de camp. Així, organitzen activitats d’educació ambiental dirigides a la ciutadania (escolars i famílies majoritàriament), i també fan el seguiment d’espècies o la seva protecció en l’època de cria.

A conseqüència de la pandèmia produïda per la COVID-19, i el confinament decretat pel Govern, totes les activitats programades, o les que es podrien arribar a programar, han quedat totalment anul·lades i amb molt poques possibilitats que es puguin ajornar.

Per la gran afectació que estan patint les associacions i fundacions del sector ambiental, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat un pla de xoc amb una sèrie de mesures, entre les quals hi ha aquesta convocatòria, que ajudin i facilitin a les entitats d’aquest sector la continuïtat de les seva activitat tan necessària per a la conservació i millora del medi ambient.

Aquest ajut, que estarà disponible properament, és compatible amb qualsevol altre que pugui correspondre, a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l‘activitat.


 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Notícia

És una de les activitats emmarcada dins del projecte per conservar el medi ambient i la biodiversitat que promou aquest ens de participació.

Entrevista

“Persones que cuiden dels boscos, boscos que cuiden de les persones” Aquest és el lema del projecte simbiosi, una iniciativa de l’Agrupació naturalista i ecologista de la Garrotxa, en col.laboració amb l’Hospital d’Olot que ha aconseguit revaloritzar un bosc madur, convertit en un recurs de medicina forestal i un espai d’educació ambiental i vinculació amb la natura. Parlem amb Tura Puntí, una de les coordinadores del projecte per saber-ne més.

Butlletí