Productors del Parc Natural del Montseny obren una botiga on-line per comercialitzar productes del seu territori

Font: Diputació de Barcelona

08/04/2020 - 09:00

Productors del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny han creat un mercat on-line per comercialitzar diferents productes alimentaris i de consum que elaboren en aquest territori. 

A través del portal Montseny Mercat Virtual volen dinamitzar la venda electrònica d’una elevada varietat de productes d’alimentació i també manufacturats naturals, que distribueixen pels municipis de la zona així com de l’àrea metropolitana de Barcelona. La plataforma forma part de projecte de cooperació transnacional europea desenvolupat en el marc del Programa MED pel desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris rurals periurbans amb la participació de la Diputació de Barcelona.

Entre els productes que es poden comprar on line hi ha carn fresca amb lots de vedella del Montseny produïda per Casanova de Figarolas de Seva; cistelles de verdures i hortalisses de temporada, així com també galetes de saüc, de farigola o espígol de La Botigueta de Mosqueroles; embotits, amb lots de diferents productes elaborats per Salgot, embotits ecològics del Montseny, d’Aiguafreda; farina de castanya, secallones (castanyes deshidratades de forma artesanal) i castanyes torrades de Castanya de Viladrau; diferents varietats de formatges curats i frescos i làctics, com formatge Carrat de cabra,  formatge fresc de llet de vaca de la Granja del Montseny, o formatges tendres i cremosos i iogurts de La Bauma, de Sant Miquel de Balenyà.

El portal també ofereix productes com oli d’oliva de la vall d’Arbúcies, elaborat per Salars d’Arbúcies; plantes aromàtiques com menta coriandre o julivert, així com ous, mel i licors del Montseny, entre d’altres.

Així mateix, en el mateix web s’hi poden adquirir els diferents productes d’artesania elaborats per Arremangades Associació de Dones del Montseny, així com productes de cosmètica natural, com olis i cremes corporals, bàlsams labials i cremes de mans elaborats per Fitocosmetica del Montseny, com també pròpolis natural d’abelles feta per Masjoan-El Polell, explotació agroecològica d'una finca de muntanya del Parc Natural.

El mercat virtual de productes del Parc Natural del Montseny es va consolidar l’any 2018 amb motiu de la celebració dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny amb la incorporació de nous productors animats pels bons resultats iniciats per la Botiga de les Mosqueroles, que ja havia enviat més de 10.000 cistelles a domicili. La plataforma va iniciar-se l’any 2012 a partir de Rururbal un projecte de cooperació transnacional europea desenvolupat en el marc del Programa MED i la participació de la Diputació de Barcelona,  amb l’objectiu de desenvolupar  una estratègia pel desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris rurals periurbans, a través de la valorització, comercialització i promoció del consum dels recursos agroalimentaris locals.


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

Per què Espanya i la resta del món se la juguen a l'èxit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Butlletí