Pagesia a casa, un portal web per comprar aliments de proximitat durant el confinament

Font: betevé

06/04/2020 - 14:02

La Unió de Pagesos ha posat en marxa el projecte “Pagesia a casa“, un portal web de compra directa d’aliments de proximitat que permet posar en contacte productors i consumidors, davant la situació de confinament creada per la crisi del coronavirus.

Al web pagesiaacasa.cat els consumidors podran trobar prop de 250 productors per fer les comandes i tenen a disposició un catàleg d’uns 90 productes d’alimentació classificats per apartats. Es poden trobar des de productes de fruita (mandarines, taronges, peres, pomes), verdura (albergínies, bledes, carbasses, carxofes, espinacs…), carn (conill, pollastre, porc, vedella, xai…) i una última categoria que inclou productes com llet i derivats làctics, mel, ous, fruita seca, embotits, cerveses artesanes i vi, entre altres.

Segons detalla la Unió de Pagesos, a través de la pàgina web els consumidors poden contactar amb els productors entre les fitxes visibles dels inscrits per comarca. La fitxa de cada productor inclou el seu nom i el de l’empresa, el municipi i els productes de què disposa per vendre, així com les possibilitats de pagament (efectiu, targeta…). Els productors fan arribar les comandes als usuaris a través de cistelles o caixes a domicili amb els productes sol·licitats. D’aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor. Molts dels productors compten amb una llarga experiència en la venda directa a distància.
 

Autorització dels mercats de fruita i hortalisses a l’aire lliure

El sindicat recorda que aquest servei comporta, obligatòriament, el compliment de les normes de seguretat alimentària corresponents, i també les comercials, davant dels consumidors. De la mateixa manera, les normes previstes per les autoritats competents en l’estat d’alarma actual. D’altra banda, l’Unió de Pagesos insisteix a continuar treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l’aire lliure, tenint en compte que la normativa no només ho permet, sinó que exigeix que es preservin els canals d’abastiment alimentari. El sindicat recorda que moltes explotacions de la pagesia catalana donen sortida a la seva producció per mitjà d’aquests mercats d’aliments frescos.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

Per què Espanya i la resta del món se la juguen a l'èxit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Butlletí