El projecte europeu ASSIST crea la Comunitat Virtual per a l’Estalvi Energètic Domèstic

Font: Ecoserveis

05/04/2020 - 17:03

El projecte europeu ASSIST promou la creació d'una xarxa d'agents energètics per a oferir acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat energètica, amb l'objectiu d'afavorir la seva participació activa i autònoma com a usuaris d’energia domèstica.

Per facilitar el contacte entre actors clau, s'ha creat la comunitat virtual ASSIST a Facebook. L'espai pretén convertir-se en el punt de trobada entre persones en situació de vulnerabilitat o pobresa energètica, i en general entre el conjunt de la ciutadania i els agents energètics d’ASSIST. Inclou recursos útils per fer un ús més eficient de l'energia domèstica i estalviar diners en les factures de l'electricitat i el gas.

 

Comunitat Virtual ASSIST
A més de posar al seu abast vídeos i altres recursos informatius, la Comunitat Virtual ASSIST permet als usuaris establir contacte directe amb els agents energètics, els quals podran atendre i respondre les seves principals dubtes sobre energia a casa.

Hi ofereix recursos pràctics com el manual per a la gestió energètica de la llar, una eina dissenyada perquè les famílies portin un control fàcil de l’energia emprada a casa i que inclou consells sobre:

·       els tipus de contractes

·       els comptadors

·       la factura

·       els ajustos de potència

·       la discriminació horària

·       el bo social

Els usuaris també podran conèixer totes les recomanacions necessàries per a mantenir la llar a les temperatures adequades i trobar-s’hi més a gust tant a l’estiu com a l’hivern

Com participar en el sorteig de Facebook

Amb la Comunitat Virtual d’ASSIST, a més de trobar resposta als dubtes sobre electricitat i calefacció, també es poden guanyar premis molt útils per a millorar l’eficiència energètica de casa i estalviar diners en les factures.

Participar-hi és molt fàcil. Només cal:

1.         Fers m’agrada a la pàgina www.facebook.com/AssistComunitatVirtual 

2.         Comentar un dels continguts i etiquetar-hi dos contactes.

Per a més informació, info@ecoserveis.net


 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí