Les Illes Balears són la comunitat líder en reciclatge de vidre de tot l’Estat

Font: Conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears

27/03/2020 - 11:01

La recollida selectiva de residus d’envasos de vidre, a través del contenidor verd, va assolir les 47.537 tones el 2019 a les Illes Balears, segons les dades facilitades per Ecovidrio. Aquesta xifra comporta un increment del 5,2 % respecte del 2018 i del 39 % en els darrers cinc anys.

A causa de l’alta població flotant pel turisme, a les Illes Balears no es calcula el percentatge de quilos reciclats per habitants, sinó que es fa tenint en compte l’índex de pressió humana (IPH). Així, el 2019, l’arxipèlag va reciclar 31,6 kg/IPH d’envasos de vidre, una xifra bastant superior a la mitjana estatal, de 19 kg/habitant.

Per illes, Eivissa i Formentera registren la xifra més alta (42,5 kg/IPH), seguida de Menorca (26,3 kg/IPH) i Mallorca (25,6 kg/IPH). Cal destacar, a més, que Palma (21,7 kg/IPH) se situa com una de les deu capitals de província amb millors xifres de reciclatge de vidre.

Segons els càlculs d’Ecoembes, les 47.537 tones de vidre reciclat el 2019 han evitat els fets següents:

- L’emissió de 26.411 tones de CO2, que equivalen a retirar més de 12.800 cotxes de les carreteres durant un any.
- Evitar l’extracció de 54.447 tones de matèries primeres.
- L’estalvi de 33.951 MW d’energia, equivalents al consum energètic de tots els hospitals de l’arxipèlag durant gairebé quatre mesos.

Durant 2019, Ecovidrio va instal·lar 177 contenidors verds nous a l’arxipèlag, els quals sumen un total de 5.774. Aquesta xifra situa la ràtio per habitant en un contenidor per a cada 199 habitants. En aquest sentit, les Illes Balears se situen per sobre de la mitjana estatal (un contenidor per 204 habitants).

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, celebra aquests resultats: «creim que la col·laboració entre Ecovidrio i les diferents administracions és bona i dona els seus fruits. Estam convençuts que l’aposta de dedicar esforços i recursos als grans generadors com són bars i restaurants, centrats especialment a l’estiu, és la més adequada. Cal seguir en aquesta línia per avançar encara més i fer efectius els objectius ambiciosos i les directrius que marca la Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears».


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Fundació Deixalles inaugura un espai d'autoreparació. La inauguració ha constat de tallers d'autoreparació tèxtil, de bicicletes i d'electrodomèstics, d'una visita guiada per les instal·lacions i d'un refrigeri amb actuació musical inclosa.

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Butlletí