Tallers i jocs tradicionals omplen un carrer d’Aragó lliure de trànsit

Font: betevé

09/03/2020 - 13:27

Aquest diumenge ens ha deixat una imatge mai vista del carrer d’Aragó. Durant 10 hores, de les 7 a les 17 h, aquesta via principal de la ciutat ha quedat lliure de trànsit i ocupada per tallers mediambientals, jocs, circuits de bicicletes, espectacles itinerants o una cadena lila per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Són algunes de les activitats amb què la ciutadania ha pres el lloc als cotxes i ha ocupat aquesta artèria. Després de fer-hi una passejada, l’alcaldessa, Ada Colau, ha proclamat que “avui s’està veient la Barcelona del futur, un futur imminent”.

Un tall de 4,5 km

El tall s’ha efectuat en un tram de quatre quilòmetres i mig, entre el carrer de Tarragona i l’avinguda Meridiana, i forma part de la iniciativa municipal Obrim carrers, que té per objectiu reduir la contaminació i proporcionar més espais als vianants, i que cada primer cap de setmana de mes talla el trànsit en diferents vies troncals de la ciutat. En aquest segon cap de setmana, a banda del carrer d’Aragó -aquest diumenge al matí-, també s’han sumat a la campanya de carrers sense cotxes els carrers de Sants i de la Creu Coberta -dissabte a la tarda-.

A banda, aquest cap de setmana també han repetit la via Laietana -entre la plaça d’Urquinaona i la plaça d’Antonio López-, i Gran de Gràcia -entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón-, que ja es van tallar el primer cap de setmana de febrer.

En total, durant el cap de setmana s’han alliberat del trànsit rodat 209.780 m² d’asfalt per on han deixat de circular una mitjana de més de 100.000 vehicles.

Un camp de futbol a la calçada

La restricció del trànsit ha permès la celebració d’un partit de futbol en plena calçada que ha enfrontat l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample. També s’hi han col·locat zones de pícnic, activitats esportives com taules de ping-pong o un espai per jugar al bàdminton i circuits de bicis.

A l’encreuament amb la rambla de Catalunya s’ha instal·lat un dels pianos del Concurs Maria Canals perquè el pogués tocar qui volgués.

“La Barcelona que volem”

Durant la visita al tall del carrer d’Aragó, l’alcaldessa ha repetit que “aquesta és la Barcelona que volem” i ha assegurat que “si Aragó està tan ple de vida, i la gent tan contenta que l’hàgim tancat als cotxes i obert a les persones, vol dir que ho podem fer a tots els carrers de la ciutat”.

Colau també ha valorat la coincidència d’aquest tall al trànsit amb la celebració del 8 de març: “No és una coincidència qualsevol, perquè precisament el feminisme planteja posar les persones al centre, i la vida al centre”.


 

Relacionats

Butlletí