Neix l'Agència Comarcal de l'Energia de la Conca de Barberà

Font: Diputació de Barcelona

09/03/2020 - 10:56

L'Agència Comarcal de l'Energia de la Conca de Barberà, ubicada al centre de desenvolupament ConcaActiva, té com a objectiu dinamitzar i sensibilitzar en l'àmbit de l'energia els municipis de la Conca de Barberà.

Les instal·lacions de l'Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva) han acollit, aquest dimarts 3 de març a la tarda, l'acte inaugural de l'Agència Comarcal de l'Energia de la Conca de Barberà. Un ens de nova creació impulsat per la Conselleria Comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura i que s'emmiralla amb altres experiències d'èxit al país com són les agències d'Osona, el Bages i el Ripollès i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, acompanyada pel president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols i la consellera comarcal de sostenibilitat, Paisatge i Cultura, Carme Ferrer, ha presidit aquest 3 de març la jornada que ha servit per donar a conèixer l'Agència i presentar-la en societat. Llauradó ha afirmat que «dins del pacte d'alcaldes i alcaldeses per l'energia i el clima, la Diputació hi dona suport perquè els municipis han de poder assumir els objectius per adaptar-se al canvi climàtic. La Conca de Barberà és una de les comarques més actives en el desenvolupament econòmic rural de la demarcació i valorem positivament que, novament, la Conca torni a estar a l'alçada i sigui pionera en la creació de l'Agència de l'Energia». Per altra banda, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols ha destacat que «és un orgull ser la comarca pionera en crear aquesta Agència. Buscar energies alternatives a les que tenim actualment és una demanda que ens fa la societat i hem de passar al davant». La consellera comarcal de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Carme Ferrer, ha afegit que «és una oportunitat per la comarca si aconseguim tenir un model en el que tots ens hi sentim còmodes. No inventem res, això ja s'està duent a terme en altres comarques amb resultats excel·lents. Si existeix estalvi i racionalització del consum en les administracions locals, això reverteix en la ciutadania ja que els municipis tindran més capacitat econòmica per dur a terme altres projectes».

Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 ha estat l'encarregat d'oferir una ponència sobre canvi climàtic i transició energètica. Una taula d'experiències amb Gil Salvans, tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona; Albert Puigvert, representant d'ARCA (Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya); Jordi París, director de l'OAD Conca de Barberà ( Concactiva) i Sergi Saladié, geògraf de la URV han completat la sessió inaugural.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
13/05/2021 - 11:30
La Fàbrica del Sol
Acte
13/05/2021 - 10:00
La Fàbrica del Sol
Article

El nou edifici funerari reaprofita l’energia tèrmica que generen els crematoris per mantenir actiu el sistema de calefacció i aigua calenta. Una delegació de l’Ajuntament ha visitat aquesta setmana les instal·lacions, ubicades al polígon industrial de Can Roca, que es van inaugurar el passat mes de febrer

Butlletí