L’Ajuntament de Mollerussa aconsegueix un estalvi energètic del 90% amb la reforma de l’enllumenat del centre urbà

Font: Ajuntament de Mollerussa

04/03/2020 - 15:38

L’Ajuntament de Mollerussa ha aconseguit un estalvi energètic del 90% amb les obres de reforma de l’enllumenat públic del centre urbà que es van dur a terme en el marc del Pla de Barris durant els anys 2018 i 2019. A banda dels criteris d’estalvi energètic, també s’ha tingut en compte la sostenibilitat ambiental de manera que ha estat possible també una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) de 47 tones de CO2 per any.

Les claus han estat l´ús de pantalles amb tecnologia led, la reducció dels nivells lumínics i la desconnexió d’una part de la instal·lació a partir de les 12 de la nit. Així mateix, el conjunt de la instal·lació està governada per un sistema de control a distància que permet mesurar els paràmetres de funcionament i detectar-ne les deficiències.

Les obres han suposat la reforma total dels punts de llum, les pantalles el cablejat elèctric soterrat i els quadres de comandament de tot el nucli central de les places de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand, Major i del Pla d’Urgell i els carrers adjacents. Així mateix, el disseny de l’enllumenat s’ha fet amb criteris de singularitat per tal de crear espais agradables per al vianant i que permetin alhora potenciar l’entorn des del punt de vista residencial, comercial i de serveis.

La reforma de l’enllumenat públic d’aquesta zona, tret de la corresponent a la plaça del Pla d’Urgell,  ha estat cofinançada amb fons europeus amb una aportació del 50% a través de la línia d’ajuts Proyectos de entidades locales que favorezcan el paso a una economia baja en carbono (FEDER-POPE 2014-2020), promoguda per l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE), adscrit al Ministeri de Transició Ecològica. El finançament del 50% restant ha anat a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’Ajuntament de Mollerussa i el veïnat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Notícia

L'Amep i L'Energètica treballen conjuntament perquè els ajuntaments puguin abastir-se amb energia pública renovable produïda per l'empresa pública de la Generalitat i els mateixos municipis.

Butlletí