El Consell dels Infants ja treballa sobre l’emergència climàtica i per fer de Mollet una ciutat sense plàstic

Font: Ajuntament de Mollet

27/02/2020 - 12:15

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i concertades, i l’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet, 675 nens i nenes, fa dies que treballen sobre les mesures que caldria prendre per reduir el consum de plàstic. El passat 9 de desembre, l’alcalde Josep Monràs va proposar als representants del CIM debatre sobre l’emergència climàtica.

Un dels treballs de camp que han dut a terme ha estat realitzar una enquesta a les persones grans de Mollet per tal de detectar i comparar els canvis climàtics i la generació de residus que personalment puguin haver experimentat al llarg del temps.

Així mateix, aquesta setmana del 17 al 21 de febrer, s’està fent a diferents escoles un taller anomenat El joc de la compra sobre els hàbits de consum sostenibles. El taller l’imparteixen professionals vinculats al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallés Oriental.

D’altra banda, la setmana del 2 al 6 de març, es durà a terme al Mercat Municipal l’activitat On vas sense cabàs? L’Emergència Climàtica - Reducció de plàstic.

A través d’aquesta activitat podran realitzar diferents compres per tal de comparar com es pot comprar generant més o menys residus. També els ensenyaran la zona logística i de residus del Mercat .

La proposta de treball s’emmarca en el fet que Mollet, aquest 2020, hagi declarat l’emergència climàtica  i hagi anunciat un complet i ambiciós paquet de mesures per fer-hi front, com ara la iniciativa Mollet, ciutat 30.

Les conclusions i les recomanacions d’aquest encàrrec les exposaran al Ple del Consell dels Infants que es farà el proper 22 de març.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el document on s’estableix el full de ruta que seguirà a l’hora de planificar i aplicar noves polítiques i actuacions presents i futures encaminades a combatre el canvi climàtic a nivell local i global.

Entrevista

Helena Vilardell és mestra, vicepresidenta d’Osona amb bici, i impulsora de Canvis en Cadena. Des d’aquesta última entitat ha contribuït a promoure el bicibús, una iniciativa de mobilitat sostenible i inclusiva adreçada al món escolar. En aquesta entrevista explica els beneficis d’aquesta fórmula de transport i aclareix algunes qüestions relatives a la seva implementació.

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Butlletí