El Consell dels Infants ja treballa sobre l’emergència climàtica i per fer de Mollet una ciutat sense plàstic

Font: Ajuntament de Mollet

27/02/2020 - 12:15

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i concertades, i l’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet, 675 nens i nenes, fa dies que treballen sobre les mesures que caldria prendre per reduir el consum de plàstic. El passat 9 de desembre, l’alcalde Josep Monràs va proposar als representants del CIM debatre sobre l’emergència climàtica.

Un dels treballs de camp que han dut a terme ha estat realitzar una enquesta a les persones grans de Mollet per tal de detectar i comparar els canvis climàtics i la generació de residus que personalment puguin haver experimentat al llarg del temps.

Així mateix, aquesta setmana del 17 al 21 de febrer, s’està fent a diferents escoles un taller anomenat El joc de la compra sobre els hàbits de consum sostenibles. El taller l’imparteixen professionals vinculats al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallés Oriental.

D’altra banda, la setmana del 2 al 6 de març, es durà a terme al Mercat Municipal l’activitat On vas sense cabàs? L’Emergència Climàtica - Reducció de plàstic.

A través d’aquesta activitat podran realitzar diferents compres per tal de comparar com es pot comprar generant més o menys residus. També els ensenyaran la zona logística i de residus del Mercat .

La proposta de treball s’emmarca en el fet que Mollet, aquest 2020, hagi declarat l’emergència climàtica  i hagi anunciat un complet i ambiciós paquet de mesures per fer-hi front, com ara la iniciativa Mollet, ciutat 30.

Les conclusions i les recomanacions d’aquest encàrrec les exposaran al Ple del Consell dels Infants que es farà el proper 22 de març.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí