El Consell dels Infants treballa el medi ambient i la sostenibilitat a Calella

Font: Ajuntament de Calella

20/02/2020 - 10:30

Un dels encàrrecs d’enguany del Consell és dissenyar i organitzar un projecte sobre la millora del medi ambient i de la sostenibilitat a la nostra ciutat.

Aquesta setmana s’ha reunit el Consell dels Infants de Calella per continuar tractant l’encàrrec que els va fer el consistori local: dissenyar i organitzar un projecte sobre la millora del medi ambient i de la sostenibilitat a la nostra ciutat.

Els 33 consellers i conselleres van començar la sessió debatent al voltant dels conceptes de sostenibilitat, reciclatge i contaminació. Van continuar decidint què els agradaria impulsar des del Consell o quins missatges voldrien fer arribar a la ciutadania. Finalment, el Consell va rebre la visita de la Sra. Pilar Riera, responsable de l’Àrea de Sostenibilitat, i la Sra. Roser Jiménez, agent cívic municipal, amb qui van poder intercanviar un diàleg al voltant de la temàtica tractada i van poder preguntar tot els dubtes en relació a les actuacions en matèria de medi ambient de l’Ajuntament de Calella.

El Consell dels Infants.

L’objectiu del Consell dels Infants és conèixer l’opinió dels nens i nenes de la ciutat i implicar-los en la presa de decisions. En paraules de Montserrat Mateu, tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea d’Educació:L'experiència de formar part d'un projecte de participació infantil, és en sí mateix un exercici de ciutadania de ple dret en la construcció d'un entorn millor i els ajuda a fomentar la cultura participativa i democràtica”.

El Consell dels Infants és una de les activitats proposades pel projecte Educació 360. L’Ajuntament de Calella, des de fa temps, està treballant en aquesta línia per promoure la connexió dels alumnes de les nostres escoles  amb el conjunt de la comunitat. 


 

Relacionats

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Notícia

La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el qual s’ha dissenyat i implantat un quadre de control d’anàlisi de contaminació de l’aire. 

Butlletí