La targeta ambiental ha aconseguit retirar de la circulació prop de 7.000 vehicles contaminants en poc més de dos anys

Font: TMB

14/02/2020 - 12:30

La T-verda ha aconseguit retirar de circulació 6.800 vehicles contaminants els dos darrers anys, des del començament de la iniciativa, la tardor de 2017. Aquesta és la xifra de vehicles que s’havien desballestat a 31 de desembre de 2019 a canvi del títol integrat que permet viatjar de manera il·limitada i gratuïta en transport públic durant tres anys consecutius. El seu ús, a més, ha anat creixent progressivament, i aquest 2019 va fer un salt molt significatiu després d’acumular més de 2,4 milions de viatges en 12 mesos, més del doble que el 2018, quan se’n van realitzar uns 936.000.

A fi d'afavorir la retirada de la circulació de vehicles contaminants i el canvi d’hàbits, l’AMB va prendre la iniciativa, l’any 2017, d’impulsar la T-verda metropolitana, un nou títol de transport públic gratuït durant un període de tres anys destinat a les persones empadronades a un dels 36 municipis de la Metròpolis de Barcelona que acreditin el desballestament recent d'un vehicle contaminant i que es comprometin a no adquirir-ne cap altre durant el període de vigència de la targeta T-verda. Aquesta iniciativa va ser assumida per l’ATM, que va crear la T-verda com un títol del Sistema Tarifari Integrat. La seva gestió correspon a l’AMB en el seu àmbit territorial i a l’AMTU a la resta del territori.

El projecte va obtenir bona rebuda per part de la ciutadania, i al gener de 2018, amb la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona ja funcionant de manera provisional durant els episodis de contaminació, ja obtenia les millors dades d’aquests dos anys: 395 vehicles desballestats. A final d’aquell mateix any, 3.000 persones havien fet la sol·licitud a les administracions competents.

 

L’evolució de la T-verda ha continuat aquest darrer 2019, amb més de 3.200 vehicles contaminants desballestats. Els dos darrers mesos, especialment, els 60 dies previs a l’entrada en vigor permanent (de dilluns a divendres laborables de 7 a 20h) de la ZBE Rondes BCN, s’han retirat quasi 800 vehicles, dos dels mesos amb més sol·licituds des de 2017. De la xifra total de 6.800, el 92% són cotxes, i només el 8% són motos. D’aquests, d’altra banda, el 66% són vehicles que funcionen amb benzina, mentre que un 34% són dièsel.

Trobareu tota la informació sobre els requisits per aconseguir la T-verda i els tràmits necessaris al web de l’ATM i l’AMTU i al web de l’AMB. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és la responsable de la tramitació dels 36 municipis de la Metròpolis de Barcelona, que abasten prop d’un 88% de les peticions, mentre que l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) es responsabilitza de totes les sol·licituds fora de l’àmbit metropolità, que representen un 12%.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí