Comencen les obres d'adequació i senyalització del primer Camí Escolar del Prat

Font: Ajuntament del Prat

13/02/2020 - 12:30

Aquest 3 de febrer l'Ajuntament ha començat la tasca d'adequació i de senyalització del que serà el primer Camí Escolar del Prat, una de les peticions més votades als darrers Pressupostos Participatius. Les tasques acabaran a finals del mes d'abril.

En una primera fase s'actuarà sobre 2,5 km d'itinerari i uns 2.500 metres quadrats de superfície. El camí es desplegarà per voreres de les avingudes del Remolar, Verge de Montserrat i Pompeu Fabra i dels carrers Dolores Ibárruri, Aneto, Tibidabo, Bruguers, Pirineus i Lleida.

Actuacions previstes

•    Instal·lació de peces de paviment amb la imatge del Camí Escolar
•    Creació de 6 punts de trobada (amb la col•locació d'elements de mobiliari i senyalització)
•    Indicació dels encreuaments i accessos a les escoles (amb senyals viaris i panells informatius)
•    Millora dels guals i passos de vianants al llarg dels itineraris (ampliacions de voreres, reducció de pendents i dotació de paviments tàctils)
•    Reforç de la seguretat als passos de vianants (més visibilitat, menys alçada de la vegetació i col·locació d'aparcaments de motos i bicicletes abans dels punts d'encreuament)
•    Creació d’un nou pas de vianants a l’avinguda del Remolar amb el carrer de l'Estany de La Ricarda
•    Supressió de guals i senyalització tàctil en aquells llocs on ja no hi ha pas de vianants
•    Col·locació d’elements per delimitar la zona d’aparcament del carrer Bruguers i evitar que els vehicles redueixin l’ample de pas en les voreres, augmentant l’espai per als vianants
•    Col·locació de radars informatius per al control de la velocitat de circulació dels vehicles

Procés participatiu

La creació d’aquest Camí Escolar s’ha materialitzat de manera participada amb els infants, les famílies i la comunitat educativa de les escoles Ramon Llull i Galileo Galilei i de l’Institut Escola Pepa Colomer, així com amb altres agents de ciutat.

Objectius del Camí Escolar

Els objectius del Camí Escolar són millorar l’autonomia i la percepció de seguretat en la mobilitat dels infants a l’entorn quotidià de les escoles, promovent la corresponsabilitat  de la ciutadania en les tasques de cura, així com una mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

La iniciativa també vol promoure la pacificació del trànsit i la conscienciació mediambiental, fomentant la disminució del nombre de trasllats en cotxe a l’escola i la sensibilització de conductors/es i vianants en un carrer més respectuós amb els drets de totes les persones i exempt de perills.

Comerç amic

En el marc del projecte dels camins escolars s’ha impulsat la iniciativa Comerç amic, ratificada pel Consell Municipal de Comerç del Prat i consistent en  definir els comerços com a aliats dels infants en els seus trajectes a l’escola.


 

Relacionats

Acte
15/06/2024 - 11:00
Hub Social Barcelona c/de Girona, 34
Notícia

Es farà una jornada Clean Up, una plantada de pins, una recollida de microplàstics a la platja i un matí d’Ecosnorkeling

Butlletí