70 empreses participen en la jornada sobre economia circular i indústria 4.0 celebrada a Castellbisbal

Font: Ajuntament de Castellbisbal

13/02/2020 - 11:30

L’objectiu d’aquesta activitat, organitzada pel Departament de Promoció Econòmica, ha estat fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements entre empreses i comerços locals.

70 empreses, totes elles de Castellbisbal, van participar en el Brunch Empresarial sobre Economia Circular i Indústria 4.0 que es va celebrar dijous passat al nostre municipi i que estava adreçat a totes les indústries, comerços i serveis locals locals

L’activitat va estar organitzada pel Departament de Promoció Econòmica i gràcies a la participació activa de tots els assistents, va esdevenir un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències i coneixements. L’interès de les empreses va superar totes les expectatives i es van haver de tancar les inscripcions el dia abans de la celebració de l’activitat.

La jornada va comptar amb xerrades d’experts i també amb una taula d’experiències on les mateixes empreses van explicar les iniciatives que han dut a terme en aquests àmbits així com els resultats que han obtingut.

El Brunch Empresarial va acabar amb un dinar en què els empresaris van poder establir contactes amb aquelles empreses que poden ser complementàries a la seva ja sigui per col·laborar en matèria d’economia circular o per intercanviar experiències d’èxit que poden aplicar o adaptar a la seva firma.

Economia circular
L’economia circular es refereix a una forma d’actuació de les empreses que potencia la relació entre elles amb l’objectiu de reduir els residus generats. Per aconseguir-ho, fomenta que els residus generats per unes indústries puguin ser aprofitats i reintroduïts a la cadena productiva per d’altres.

En la inauguració de la jornada, la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Margarit, va destacar que: “l’Ajuntament treballa per impulsar i dinamitzar l’activitat econòmica del municipi i oferir serveis que fomentin l’adaptació a la contínua transformació del món del treball i de l’economia i consolidar la seva competitivitat”.

Margarit també va assenyalar: “la cohesió territorial, el respecte per l’entorn i la sostenibilitat són obligacions inqüestionables que han d’interpel·lar la consciència de cada persona i estar al centre del debat de la nostra societat” perquè, segons va dir, “tenim una responsabilitat amb nosaltres mateixos, però, sobretot, amb les generacions futures”.

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, va destacar: “moltes empreses del municipi, no tan sols grans i mitjanes, sinó també petites, ja fa temps que aposten per l’economia circular invertint i treballant per reduir els seus residus i emissions”.

Indústria 4.0
La segona qüestió que es va tractar en la jornada foren els múltiples beneficis que comporta l’aplicació de les eines digitals a la producció tant perquè afavoreixen una millora dels processos productius com perquè col·laboren en la reducció de la petjada ambiental de les empreses.

La indústria 4.0, també anomenada indústria intel·ligent, es considera la quarta revolució industrial i busca transformar l’empresa en una organització intel·ligent per aconseguir els millors resultats de negoci.

Compromís Vallès Circular
Durant la jornada, 11 empreses locals van rebre el diploma Compromís Vallès Circular que les acredita com a compromeses amb l’economia circular i que lliura el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Les empreses reconegudes són SMP Automotive Technology Iberica S.L.U., Basf Española S.L, Celsa Group, Delmon Group Iberica S.A, Fertiplus Agrosciences S.L, Gonvarri I.Centro de Servicios S.L, Laboratorios Maymó S.A, Lorefar S.l, Trapos y Cabos Rubí S.L, Vidrebany S.L., Viuda de Lauro Clariana S.L.


 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Reparteixen carmanyoles a la Plaça Mercat d'Olot per promoure el fet de vendre i anar a comprar de manera sostenible.

Acte
11/06/2024 - 09:00
Sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Catalunya (Av. de l’Estadi, 12-22 08038 Barcelona
Notícia

El projecte Circular B30 fa de l’eix Mollet-Cerdanyola un referent per avançar en recerca i innovació cap a l’objectiu de residu zero al territori. La iniciativa ha permès articular una xarxa de laboratoris a la UAB, Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès perquè universitats, centres de recerca, administracions, empreses i ciutadania treballin plegats en projectes innovadors en matèria de sostenibilitat

Butlletí