La Generalitat participa per segon any a la Marató de l'Estalvi Energètic

Font: Generalitat de Catalunya

12/02/2020 - 12:14

Un total de 31 edificis d’11 departaments participaran en la 5a edició d’aquesta iniciativa, que destina l’estalvi econòmic aconseguit a mesures contra la pobresa energètica i el canvi climàtic

La Generalitat de Catalunya participarà per segona vegada a la Marató de l’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i bones pràctiques en el consum d’energia en ens i administracions públiques que destina l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, i que se celebrarà durant tot el mes de febrer. La Generalitat participarà en la iniciativa, que enguany celebra la 5a edició, amb 31 edificis corresponents a 11 departaments. En total, prendran part en la iniciativa 140 equipaments de diferents administracions, que impliquen 3.000 treballadors, 13.000 alumnes i 200.000 usuaris.

La Marató de l’Estalvi Energètic s’ha fixat com a objectiu assolir una reducció del 10% en el consum d’electricitat, aigua i gas durant el mes de febrer respecte al mateix mes de 2019. Aquest any, a més, l’acció s’estén a la sensibilització sobre l’emergència climàtica. Per això, a accions com la disminució d’hores de climatització o el tancament de lluminàries s’hi afegeixen mesures com la prevenció o gestió de residus, el foment de la mobilitat sostenible o la introducció d’hàbits de consum responsable. També es farà visible que la reducció en els consums energètics suposen una disminució de les emissions de CO2.

La Marató consisteix en aplicar, durant el mes de febrer, mesures d’estalvi i bones pràctiques d’ús d’energia en els edificis participants. Prèviament, s’han recopilat les dades de consum i de les factures energètiques d’aquests edificis corresponents als mesos de febrer dels darrers tres anys. A més, s’ha presentat el projecte a totes les persones concernides i s’han celebrat reunions i accions formatives i de debat per informar de quines mesures es poden posar en pràctica per reduir el consum d’energia i fer un bon ús dels edificis i de les seves instal·lacions. La intenció és que les mesures d’estalvi energètic, com per exemple aquelles que estan relacionades amb el canvi d’hàbits, se segueixin aplicant la resta de l’any. Quan acabi febrer, es comptabilitzarà l’estalvi assolit i el seu import es destinarà a projectes relacionats amb la lluita contra la pobresa energètica.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí