Manlleu estudia implementar el porta a porta

Font: Carles Fiter. Nació Digital

11/02/2020 - 10:13

L'Ajuntament de Manlleu estudia implementar el sistema de recollida de residus porta a porta. "És una possibilitat que cada vegada va prenent més força", explica l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido a Osona.com. Actualment, els contenidors de Manlleu ja han superat la seva vida útil -tenen entre 20 i 30 anys- i per tant ja estan amortitzats. A partir del 2021, s'acaba la concessió que l'Ajuntament té amb l'empresa de recollida de residus del Consell Comarcal.

"Tenim un problema sobre la taula: o fem una gran inversió en la compra de nous contenidors o ens plantegem un altre model", remarca Garrido. En aquest sentit, si prospera la primera opció, es plantegen uns contenidors xipats amb un sistema intel·ligent com a Olot.

Tot i així, Garrido apunta que "amb el model actual paguem més d'un milió d'euros de recollida i serà el doble d'aquí a tres anys". Per això, "ens hem de plantejar un model sí o sí", diu l'alcalde, destacant que "davant la realitat actual i els problemes que genera i amb la consciència ciutadana, hem d'anar cap a models més sostenibles".

D'altra banda, afegeix que Manlleu és víctima de "turisme de deixalles", sobretot en aquells contenidors més propers a les carreteres d'entrada de la ciutat: "estan desbordats". "Tots els municipis que ens rodegen tenen una afectació directa a Manlleu", apunta.

En aquest sentit, destaca que s'ha de "prendre mesures i la més important seria apostar pel porta a porta". "Manlleu ho pot fer perquè sempre hem tingut uns índexs de recollida molt elevats", afegeix.

Una implementació gradual

"Ho estem treballant, però segurament apostarem pel porta a porta", diu l'alcalde. En aquest sentit, explica que primer es faria una prova en un o dos barris de Manlleu i, per tant, s'aniria implementant de forma gradual.

Si Manlleu es decidís finalment per aquest sistema de recollida de residus, seria la població més gran d'Osona que ho tiraria endavant. Vic va intentar portar-ho a terme, però per discrepàncies polítiques no va prosperar. La majoria de forces polítiques hi estaven a favor, però no es van posar d'acord en el model de gestió. El tren ja ha passat per Vic que ha invertit en nous contenidors.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Butlletí