L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès forma part del projecte impulsat per Eurecat “Green Charge”

Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

29/01/2020 - 13:04

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès forma part del projecte “Green Charge” que lidera Eurecat, i que executarà conjuntament amb l’empresa Enchuffing, Atlantis, Millor Battery, Millor Energy i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquest 24 de gener ha tingut lloc una trobada tècnica a l’estació, per valorar els criteris d’instal·lació. El projecte consisteix a situar una bateria de motocicleta que es recarregui amb plaques fotovoltaiques a l’espai habilitat per a les bicicletes elèctriques de l’estació de Ferrocarrils de Sant Quirze. Aquesta bateria servirà per recarregar les bicicletes durant la nit. Així mateix, el projecte també contempla instal·lar geolocalització a les bicicletes, fet que permetrà saber on es troben, així com saber l’estat de les seves bateries.

Segons el tinent d’Alcaldia d’Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa “l’objectiu és oferir el mateix servei però amb més tecnologia i connectivitat. Per això apostem i col·laborem amb ens com el centre tecnològic Eurecat que prioritzen els projectes de sostenibilitat i emissions zero, iniciatives compromeses amb l’energia verda”.
GreenCharge està provant totes aquestes novetats en proves pràctiques a Sant Quirze del Vallès, Bremen i Oslo. En conjunt, aquests assajos cobreixen una gran varietat de factors: tipus de vehicle (scooters, cotxes, bicicletes), model de propietat (privat, ús individual compartit), llocs de recàrrega (residències privades, llocs de treball, espais públics, centres de transport), gestió de l’energia (utilitzant energia solar, equilibri de càrrega en una estació de recàrrega o dins d’un barri, intercanvi de bateries) i suport de càrrega (reserva, càrrega prioritària).
Les obres d’instal·lacions d’aquestes bateries i plaques fotovoltaiques a l’estació de Sant Quirze començaran el mes de març d’enguany. Es preveu que no s’allarguin més d’uns dies. 
 
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està especialment sensibilitzat amb la mobilitat sostenible. De fet, ha estat promotor del projecte SQ Smart PAE, treballat en col·laboració públic-privada amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat, posant en marxa una acció innovadora: dotar els polígons d’activitat econòmica d’una modalitat de transport sostenible que permet el desplaçament de les persones treballadores entre l’estació i les empreses dels polígons, en bicicleta elèctrica. Aquest mitjà ha permès millorar i reduir el temps de desplaçament i contribuir a l’acceptació de l’ús de la bicicleta elèctrica com a mode energèticament eficient en distàncies curtes.

 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Butlletí