Andorra declara l’estat d’emergència ecològica

Font: El Periòdic.ad

24/01/2020 - 17:01

Compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% al 2030

La proposta d’acord de reconeixement de la crisi climàtica i declaració de l’estat d’emergència ecològica va rebre el 23 de gener el suport unànime de tota la Cambra després d’una transacció entre els grups que donen suport a la majoria i el PS. Aquesta declaració recull el compromís per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 37% abans del 2030, la creació d’una Agència Nacional de l’Aigua, la dotació d’una partida pressupostària per a l’exercici del 2021 al Fons Verd, l’auditoria ambiental als diferents sectors ecòmics del país o la restricció de la construcció d’edificis vora el riu. A més, l’hemicle també va emplaçar-se a debatre en un futur l’eliminació de l’amiant als edificis del país. «Andorra fa un pas de gegant i es presenta davant del món com un dels primers països del món en declarar estat d’emergència ecològica», va cloure el conseller de DA, Carles Enseñat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Acte
23/03/2024 - 20:30

Butlletí