Les agents energètiques de Sant Feliu assessoren més de 100 famílies vulnerables en el marc de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic'

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/01/2020 - 14:36

La tercera edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' va finalitzar el mes de desembre passat després d'oferir assessoraments, formacions, i informació per reduir el consum d'energia i mitigar la contaminació. La campanya va començar a l'abril amb la contractació, durant 9 mesos, de dues informadores i una electricista, que en el decurs del seu pla de treball han atès un total de 109 famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Es tracta de persones o famílies que pateixen pobresa energètica i que corren el risc de veure's privades de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas, a causa de la seva situació econòmica.

Les agents han realitzat estudis energètics a domicili amb cita prèvia. Allà han revisat factures, han pres mesures dels aparells que hi havia a les llars, i han realitzat propostes d'estalvi com la possibilitat d'acollir-se al bo social elèctric. Aquesta darrera actuació ha esdevingut especialment rellevant, atès que s'han modificat els requisits per accedir a aquest bo social, i que actualment les persones beneficiàries d'aquest també tenen dret a rebre el bo social tèrmic. Aquestes tasques d'assessorament, juntament amb els petits arranjaments elèctrics que també es realitzaven en alguns domicilis, han contribuït a l'estalvi tant energètic com econòmic de les famílies que han estat ateses.

En el marc de la campanya també s'han fet sessions formatives a la ciutadania en general per orientar-la sobre com reduir el consum d'energia, realitzades en col·laboració amb organismes i entitats com l'Escola d'adults, la mesquita o el rober de Càritas. Les persones assistents, un total de 170 al llarg de la campanya, han tingut l'oportunitat de portar les factures de llum i altres subministres a qualsevol de les 12 sessions per aprendre a interpretar els diferents conceptes, i saber quines mesures d'estalvi energètic poden aplicar en l'àmbit domèstic. 

Una de les novetats de la tercera edició de la campanya Connecta't ha estat la creació d'una oficina d'atenció a la ciutadania ubicada a l'entrada dels jardins del Palau Falguera. Allà les agents han informat a 349 persones sobre els conceptes que figuren al rebut de l'aigua, les bonificacions existents, i com accedir-hi. Es van tramitar la tarifa i el cànon social a un total de 56 persones, i a 18 més se'ls va gestionar la bonificació per tram per formar part d'unitats de convivència de més de 3 persones. A banda dels tràmits relacionats amb el rebut de l'aigua, en total l'oficina ha atès un total de 1600 persones, majoritàriament de manera presencial però també a través de consultes telefòniques.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest divendres, 3 de juny, s'han presentat en sessió telemàtica els resultats sobre els estudis tècnics de potencial fotovoltaic i l'autoconsum compartit entre les empreses de Sant Feliu de Llobregat.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per compartir energia solar de les pèrgoles fotovoltaiques de l’espai públic. L’objectiu és abastir 1.010 famílies en situació de vulnerabilitat que visquin en un radi de 500 metres d’11 pèrgoles fotovoltaiques municipals situades a l’espai públic i que es vulguin beneficiar en règim d’autoconsum compartit de rebre energia solar gratuïta. Es calcula que pot arribar a suposar un estalvi del 25% de la factura, uns 200 euros.

Article

El Punt d’Assessorament Energètic de Tarragona atèn de manera individualitzada 350 persones durant el seu primer any de funcionament

Butlletí