La Diputació lliura 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments

Font: Diputació de Barcelona

24/01/2020 - 09:30

La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest 22 de gener, 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments i ens locals de la demarcació de Barcelona. El programa de cessió de bicicletes s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia  i en la lluita contra el canvi climàtic.

L’acte de lliurament ha anat a càrrec del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar.

L'any 2008 la Diputació de Barcelona va iniciar un programa de promoció de les bicicletes per part de les policies locals i altres serveis tècnics municipals. Des de 2012 totes les bicicletes que es cedeixen son elèctriques. Amb el lliurament d’avui, la Diputació de Barcelona ha cedit en els darrers 11 any un total de 712 bicicletes a 223 municipis o entitats municipals.

Prèviament a l’acte de lliurament, a la sala d’actes de l’edifici El Vagó del Recinte de l’Escola Industrial, ha tingut lloc una jornada adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis, en la que ha participat Julio Fernández Bernal coordinador de l’escola municipal d’educació vial i membre de la unitat ciclista de la policia local d’Elx i ambaixador de la Bicicleta 2019-20 de la Red de Ciudades por la Bicicleta, amb una ponència sota el títol “La transformació dels parcs de trànsit al segle XXI. El paper de la policia local”.

Ja jornada ha comptat també amb la xerrada “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona” a càrrec de Núria Parpal, de la secció de Planificació Ambiental Local, seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.


 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha fet un pas més cap a la sostenibilitat i la reducció de despesa en matèria d'energia mitjançant la instal·lació de 38 plaques fotovoltaiques al sostre del gimnàs municipal. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a una subvenció aconseguida de 40.000 € , atorgada per la Diputació de Barcelona

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí