La Diputació lliura 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments

Font: Diputació de Barcelona

24/01/2020 - 09:30

La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest 22 de gener, 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments i ens locals de la demarcació de Barcelona. El programa de cessió de bicicletes s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia  i en la lluita contra el canvi climàtic.

L’acte de lliurament ha anat a càrrec del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar.

L'any 2008 la Diputació de Barcelona va iniciar un programa de promoció de les bicicletes per part de les policies locals i altres serveis tècnics municipals. Des de 2012 totes les bicicletes que es cedeixen son elèctriques. Amb el lliurament d’avui, la Diputació de Barcelona ha cedit en els darrers 11 any un total de 712 bicicletes a 223 municipis o entitats municipals.

Prèviament a l’acte de lliurament, a la sala d’actes de l’edifici El Vagó del Recinte de l’Escola Industrial, ha tingut lloc una jornada adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis, en la que ha participat Julio Fernández Bernal coordinador de l’escola municipal d’educació vial i membre de la unitat ciclista de la policia local d’Elx i ambaixador de la Bicicleta 2019-20 de la Red de Ciudades por la Bicicleta, amb una ponència sota el títol “La transformació dels parcs de trànsit al segle XXI. El paper de la policia local”.

Ja jornada ha comptat també amb la xerrada “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona” a càrrec de Núria Parpal, de la secció de Planificació Ambiental Local, seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.


 

Relacionats

Notícia

El sector es bolca en la taula creada per l'AMB per consensuar un servei metropolità de moto elèctrica compartida. Quasi 90 representants del sector s'integren al nou grup de treball, que analitzarà la viabilitat i les principals característiques que podria tenir el sistema metropolità. L'AMB celebrarà al juny una jornada amb les experiències de motosharing de Lisboa, Milà i Barcelona, entre altres, i a la tardor, una altra de centrada en les empreses operadores

Notícia

Els usuaris de la línia X1 es desplaçaran amb aquest innovador vehicle de zero emissions, que es carrega a la planta d’hidrogen verd.

Notícia

Catalunya rebrà 218 milions d’euros dels fons europeus de recuperació per accelerar la implantació de zones de baixes emissions i la transformació sostenible del transport urbà. Ho ha anunciat el ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en un comunicat que detalla que el nostre país és el que rebrà més ajudes, un total de 44,96 euros per habitant.

Butlletí