El Consell Comarcal de la Segarra implanta la recollida selectiva de residus als mercats setmanals

Font: Consell Comarcal de la Segarra

24/01/2020 - 08:30

El Consell Comarcal de la Segarra repartirà cada setmana un total de 63 contenidors per a la recollida selectiva de residus, bàsicament envasos i fracció orgànica, a les quatre poblacions de la comarca que s'organitza mercat setmanal: Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet.

A Cervera la mesura es va començar a implantar al mercat setmanal del divendres 10 de gener.


L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és aconseguir augmentar el reciclatge de residus i fomentar la neteja de la via pública, especialment dels carrers i les places més cèntriques, que és on s’acostumen a fer els mercats.

Segons el conseller de l’Àrea de Gestió de Residus, Josep M. Castella, la campanya ha estat tot un èxit: durant la primera setmana d’implantació s’han reduït de manera dràstica els residus que abans acabaven escampats pel terra. S’espera que la mesura contribueixi a reciclar més i millor els residus generats als mercats i que es mantinguin els carrers nets.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant els dos primers mesos de l’any, però, el rebuig generat ha augmentat un 6% en relació al 2021 i, per contrarestar-ho, l’Ajuntament endegarà un seguit de campanyes de conscienciació

Notícia

El congrés enumera iniciatives per combatre el malbaratament alimentari en el seu últim dia d’activitat.

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Butlletí