L’AMB s’incorpora a la gestió del Parc Agrari

Font: El Bruguers Digital

22/01/2020 - 16:58

L’AMB ha entrat a formar part l’òrgan de gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat, un espai de 3.500 hectàrees, que esdevé la zona productiva agrícola més important del territori metropolità.

Aquest ens públic treballa per l’ordenació, la gestió i el desenvolupament integral d’aquest espai, i també per promoure els instruments de cooperació que garanteixin la participació, el debat i la col·laboració de totes les entitats i els agents socials implicats en el marc d’aquest objecte.

La constitució del Consorci va tenir lloc el 26 de juny de 1998; posteriorment, l’any 2007, s’hi va incorporar la Generalitat mitjançant el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Acció Rural.

Actualment, és format per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Unió de Pagesos com a entitats promotores, conjuntament amb els ajuntaments del Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí.

Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà, i la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Agricultura.

El Parc Agrari del Baix Llobregat és un espai que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, on el desenvolupament de l’activitat agrària, de la funció ambiental i de l’ús social es compatibilitzen amb la preservació dels recursos naturals, l’equilibri ecològic i el patrimoni cultural.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí