Granollers incorpora papereres 100 % reciclables al mobiliari urbà

Font: Ajuntament de Granollers

20/01/2020 - 13:00

Granollers ha instal·lat noves papereres construïdes amb plàstic reciclat, que ja es poden veure al carrer d'Anselm Clavé. Aquestes parereres, un total de 24, substitueixen les que s'havien fet malbé en l'àmbit de l'illa de vianants. 

 
El model triat és una paperera 100 % reciclable, produïda a partir dels envasos i embalatges que la ciutadania diposita en el contenidor groc. El fet que estiguin construïdes amb aquest tipus de plàstic fa que aquest mobiliari sigui també 100% reciclable i que es pugui reutilitzar per fabricar noves papereres. 
 
A més, està dissenyada amb una gran facilitat de separació dels seus elements, de manera que no hagi de passar per cap planta de triatge o processos industrials per a la seva recuperació.
 
A la vegada, amb la col·locació d’aquestes papereres a la via pública es vol contribuir a la conscienciació sobre el reciclatge entre la ciutadania. Per aquest motiu les papereres inclouen una referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb el compliment dels quals s'hi ha compromès Granollers.
 
Les papereres fetes de plàstic reciclat permeten aconseguir un estalvi de 32 kg d'emissions de CO2 a l'atmosfera equivalent al que emet un cotxe durant 183 quilòmetres, les emissions que generen 22 vehicles en un dia o l'absroció de CO2 de plantar un arbre.

 

 

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article
Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

Butlletí