13 edificis municipals de Terrassa funcionaran amb energia fotovoltaica l'any 2020

Font: Ajuntament de Terrassa

15/01/2020 - 09:30

La instal·lació d'aquestes plantes de generació d'energia fotovoltaica forma part del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), que té per objectiu reduir el consum d'emissions de CO₂.

El Casal Cívic de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell i l'Escola Bisbat d'Ègara (edifici de primària) són les instal·lacions municipals on en aquests moments s'estan col·locant plaques fotovoltaiques per l'autoconsum d'energia. Aquests equipaments se sumaran als edificis que ja en tenen, com són les escoles Ponent, Isaac Peral, Vallès i Ramon y Cajal, a més del Teatre Alegria, les instal·lacions de Funerària Terrassa i la Biblioteca del Districte 4. A més, abans de Setmana Santa es muntaran de noves al poliesportiu municipal de Sant Llorenç i també a l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa. La instal·lació d'aquestes plantes de generació d'energia fotovoltaica forma part del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), que té per objectiu reduir el consum d'emissions de CO₂.

El projecte inicial contemplava la instal·lació de 15 plantes, amb una producció prevista de 897 mil kWh/any, que és l'energia elèctrica que consumeixen durant un any 300 habitatges mitjans. Però el nombre d'equipaments inicialment previstos s'ha reduït a 13, un cop analitzades totes les cobertes i realitzada la comprovació de què els equipaments propers també se'n poden beneficiar d'aquesta producció d'energia. Fins a finals d'any s'hauran instal·lat uns 1.190 panells fotovoltaics, dels 1.545 que es col·locaran fins al març de 2020, que es el mes previst perquè finalitzin aquests treballs. A partir de llavors, aquestes instal·lacions ja podran entrar en funcionament. El canvi normatiu que regula les instal·lacions de fotovoltaiques per l'autoconsum, que va entrar en vigor l'abril de 2019, permet un millor aprofitament de l'energia produïda.


 

Relacionats

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí