El primer dia laborable de ZBE registra un 11 % menys de trànsit a la ciutat

Font: Betevé

08/01/2020 - 12:11

S’han comparat les dades amb el 23 de desembre de 2019 quan ja hi havia vacances escolars de Nadal. Alhora s’ha detectat que el trànsit a les rondes ha disminuït un 12 % i en els accessos a la ciutat un 15 %.

Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica, ha explicat que durant el primer dia laborable que ha entrat en funcionament la ZBE s’ha registrat un descens del trànsit en un 11 % a l’interior de la ciutat.

Per ara hi haurà flexibilitat amb els infractors que rebran una carta per informar-los que no poden circular per aquesta àrea amb el vehicle contaminant. A partir de l’1 d’abril s’acabarà el període d’informació i la permissivitat, i es passarà a multar els infractors.

Badia ha assegurat que ja hi ha 5.969 persones que han desballestat el seu vehicle antic contaminant i han obtingut la targeta verda que els ofereix viatges gratuïts amb transport públic durant tres anys.

El regidor ha afirmat que estan orgullosos d’haver posat en marxa la ZBE pionera a l’Estat, però no a Europa. “Ens situa al capdavant de les polítiques ambientals”, ha afirmat Badia. A més, ha dit que caldrà estudiar altres mesures per reduir la contaminació, com el peatge urbà. Badia considera que el fet que hi hagi autopistes que enguany deixen de ser de pagament pot contribuir a augmentar el trànsit cap a l’Àrea Metropolitana i Barcelona, i que en cas que passi s’hauran d’implantar mesures dissuasives perquè no arribin els vehicles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

L’any 2022 s’ha reduït un 13% les emissions de diòxid de nitrogen, un 4% les de CO₂, un 18% el carboni negre, un 6% les partícules PM10 i un 8% les PM2,5.

Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels crea una comissió per analitzar la casuística i les afectacions després de veure el nou decret de la Generalitat de Catalunya i les sentències contràries a l’aplicació del reglament a Barcelona

Butlletí