Nova guia "Fem Pinya contra el canvi climàtic"

Font: Ajuntament de Barcelona

13/12/2019 - 09:00

L’equip de projecte Fem Pinya contra el canvi climàtic ha llançat una guia interactiva i de bones pràctiques i un programa de capacitació per a persones que treballen en equipaments culturals de municipis de l’Àrea Metropolitana (programadors/res, talleristes i usuaris/es finals dels centres cívics) amb l'objectiu de proposar maneres i eines per facilitar aquesta transició a través dels agents culturals de la ciutat.

La guia "Des dels equipaments culturals fem pinya contra el canvi climàtic” explica els principals fets que han provocat el canvi climàtic i els efectes que se n’han derivat i proposa idees, recursos i propostes pràctiques, de manera entenedora perquè, en funció de les activitats que desenvolupis en un equipament cultural (ja siguis persona programadora, tallerista, usuària o entitat) puguis tenir un rol actiu per revertir la situació actual davant el canvi climàtic. Es mostren experiències d’equipaments existents a Barcelona per tal de crear xarxa i fer una revisió de les propostes educatives i culturals existents amb l’objectiu d’integrar-hi la variable climàtica. La iniciativa sorgeix en el marc del procés participatiu organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat l’estiu del 2016, i s’emmarca en el Compromís Barcelona pel Clima. Actualment s’està realitzant la prova pilot del programa de capacitació a 10 centres cívics.

Podeu baixar-vos la guia en el següent enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí