Nivells de contaminació atmosfèrica a les escoles de Barcelona

09/12/2019 - 13:25

Aquesta eina ha estat desenvolupada per l'entitat Eixample Respira en resposta a la problemàtica de la contaminació atmosfèrica i la seva especial afectació en els infants en edat escolar. Forma part també d'una campanya per visibilitzar aquesta problemàtica i instar les autoritats a prendre mesures urgents per assegurar el dret dels infants a respirar un aire net i mantenir la salut i un desenvolupament cerebral saludable.

Per la localització de cada una de les escoles, es calcula la mitjana del valor horari de diòxid de nitrogen (NO2) de dilluns a divendres durant la franja horària de 9:00 a 16:00 i exclusivament durant els dies lectius del període especificat (any 2018 o últims 27 dies). Les dades horàries d'NO2 es calculen a partir del model estimatiu creat per Lobelia Earth. Aquest model està basat en dades de sensors oficials, informació meteorològica i algorismes d’assimilació d’última generació, desenvolupats i validats pel Royal Meteorological Institute of the Netherlands.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La proposta del 30DEB és: Pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Article

Si ens pregunten quants quilos de menjar es fan malbé en tota la cadena alimentària, des del camp o el mar fins a la nostra taula, passant pel supermercat, sabríem què dir?

Article

20 anys, 20 voltes al sol, 20 primaveres amb els seus hiverns, uns 7000 dies i molts més ha complit el Bicicleta Club de Catalunya (BACC). Per celebrar-ho han elaborat aquest vídeo.

Butlletí