Nivells de contaminació atmosfèrica a les escoles de Barcelona

09/12/2019 - 13:25

Aquesta eina ha estat desenvolupada per l'entitat Eixample Respira en resposta a la problemàtica de la contaminació atmosfèrica i la seva especial afectació en els infants en edat escolar. Forma part també d'una campanya per visibilitzar aquesta problemàtica i instar les autoritats a prendre mesures urgents per assegurar el dret dels infants a respirar un aire net i mantenir la salut i un desenvolupament cerebral saludable.

Per la localització de cada una de les escoles, es calcula la mitjana del valor horari de diòxid de nitrogen (NO2) de dilluns a divendres durant la franja horària de 9:00 a 16:00 i exclusivament durant els dies lectius del període especificat (any 2018 o últims 27 dies). Les dades horàries d'NO2 es calculen a partir del model estimatiu creat per Lobelia Earth. Aquest model està basat en dades de sensors oficials, informació meteorològica i algorismes d’assimilació d’última generació, desenvolupats i validats pel Royal Meteorological Institute of the Netherlands.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 

Butlletí