Barcelona implementarà als seus carrers un paviment pilot que generarà energia solar

Font: Ajuntament de Barcelona

22/11/2019 - 10:11

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

El repte que proposava l’i.lab era com incorporar la generació d’energia renovable local als paviments de la ciutat, i la solució guanyadora, que ha rebut 30.000 euros per a implementar un pilot a Barcelona, s’ha anunciat a l’Smart City Expo World Congress.

La proposta de Sorigué és un paviment que actua com a font d’energia solar. El paviment és fàcilment integrable en l’espai urbà, i a més de generar energia neta, utilitza recursos sostenibles per a la seva producció. En cas que els resultats de la prova pilot siguin satisfactoris, es valorarà la incorporació de paviments generadors a la ciutat.

El repte s’emmarca en les accions vinculades a l’Agenda 2030 i permet que el govern municipal avanci en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.


Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí