Sant Cugat estrena la primera casa passiva certificada del municipi

Font: Cugat Mèdia

13/11/2019 - 09:24
L'habitatge es troba a l'avinguda del carril de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

L'habitatge es troba a l'avinguda del carril de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Es tracta d'un d'habitatge construït amb materials sostenibles i que a més garanteix un estalvi en subministraments, el consum energètic de la casa es mou entorn els 20 euros al mes, un cost molt petit comparat amb el de la resta d'habitatges.

Sant Cugat ja compta amb la seva primera casa passiva certificada. L'habitatge, situat a l'avinguda del Carril, ha obert les seves portes aquest divendres per celebrar la seva inauguració i mostrar a les desenes d'assistents el resultat final del projecte. Es tracta d'una casa construïda amb materials sostenibles i que, a més, garanteix un estalvi en subministraments. Això és gràcies a l'eficiència energètica que procuren tant els materials de construcció com l'orientació de la casa, que converteixen l'habitatge en un espai que no requereix ni calefacció ni refrigeració. La companyia santcugatenca Papik Cases Passives ha estat la responsable del projecte.

El gerent de l'empresa, Papik Fisas, ha destacat l'estalvi energètic com el principal eix de l'habitatge. Fisas ha explicat que el consum energètic de la casa es mou entorn els 20 euros al mes, un cost molt petit comparat amb el de la resta d'habitatges. En aquest sentit, una de les residents, Crista Pérez, ha explicat que han notat l'estalvi econòmic, així com l'aïllament del soroll i el nivell constant de la temperatura. A l'habitatge, tot i que s'ha estrenat oficialment aquest dimecres, hi viuen cinc persones des del mes de juny.


Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí