El projecte Clinomics s'enduu un Climate Leader Award

Font: Diputació de Barcelona

29/10/2019 - 22:06

La iniciativa The Climate Reality Project  impulsada per l'exvicepresident i Premi Nobel de la Pau Al Gore, fa entrega cada any d'un guardó a persones, empreses o entitats que hagin destacat en la lluita contra el canvi climàtic. A nivell espanyol, el projecte Life Clinomics , coordinat per la Diputació de Barcelona, va endur-se la categoria de millor projecte per a la reducció d'emissions i adaptació al canvi climàtic.

 

Life Clinomics és un projecte europeu que ha dut a terme estudis i intervencions en economies locals per afavorir-ne l'adaptació al canvi climàtic. Concretament, ha actuat en tres punts del territori català: les Terres de l'Ebre (a través del seu Consorci de Polítiques Ambientals ), l'Alt Penedès (a través del seu Consell Comarcal ) i la Reserva de la Biosfera del Montseny (a través del seu Parc Natural ). Durant els anys de desenvolupament del projecte (2016-2019) s'han obtingut una gran varietat de resultats  que han afavorit directament la sostenibilitat d'aquests territoris i la seva economia: plans d'acció, taules institucionals i sectorials, diagnòstics i estudis detallats, estratègies d'intervenció, cursos de formació i capacitació...

Martí Domènech, coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, va ser l'encarregat d'assistir a l'acte en nom del projecte. Sergio de Otto de la Fundació Renovables i Cósima Rodríguez de Climate Reality, la institució amfitriona de l'esdeveniment, van proclamar la decisió des de l'escenari.

La cerimònia va tenir lloc a Madrid i, presentada per l'actriu Sara Escudero, va comptar amb uns 300 assistents. Els premis a altres categories van ser: la millor iniciativa de divulgació, per a Moving for Climate Now ; l'ONG més destacada, per a ISGLOBAL ; el mitjà de comunicació, per a El País ; l'administració local, per al Departament de Medi Ambient del Govern Basc ; la personalitat jove, per a Greta Thumberg  i la iniciativa Fridays for Future ; la startup, per a l'empresa sevillana Ciclogreen ; l'esforç per a la lluita contra el canvi climàtic, per al Grupo Español para el Crecimiento Verde ; i a la personalitat pública, per al model i actor Jon Kortajarena .

El jurat va estar presidit per Álvaro Rodríguez, coordinador general de The Climate Reality Project a Espanya, i va comptar amb personalitats de reconegut prestigi en l'àmbit del medi ambient com Alicia Tórrego de la fundació Conama, Cristina Monge d'Ecodes, l'expert en mobilitat sostenible Antonio Lucio, la meteoròloga Mercedes Martín d'Antena 3, Sergio de Otto, Luís Jiménez Herrero, president d'Asyps, o Carmen Domínguez de Mykado Media.


 

Categories: 

Relacionats

Reportatge
Els municipis costaners articulen noves formes de decidir sobre el territori davant dels impactes de la crisi ambiental i social
Font: Paisatgesverticals.cat

Font: Paisatgesverticals.cat

L’entramat d’interessos entre la població, l’economia blava, l’oci i tot activitat econòmica que es desenvolupa al litoral és una constant que es manté en tensió al llarg del litoral català. Gairebé un any enrere, els municipis del litoral català reclamaven ajudes urgents a les administracions, aclaparats pels recents estralls que havia deixat el temporal Gloria. Poc s’imaginaven, però, que dies més tard arribaria una segona crisi en forma de pandèmia mundial. Aquesta situació ha esdevingut el detonant perquè ajuntaments, sectors econòmics i societat civil s’organitzessin per trobar solucions acordades a problemes comuns, emparats per la llei d’ordenació i protecció del litoral aprovada el juliol del 2020.

Acte
28/03/2021 - 20:30

Butlletí