Llibre "Renaturalització de la ciutat"

Font: Diputació de Barcelona

23/10/2019 - 13:22

El llibre “Renaturalització de la ciutat” mostra estratègies i actuacions de verd urbà a les ciutats. Editat per la Diputació de Barcelona, ha estat coordinat per Eloi Juvillà amb la participació de diversos especialistes en infraestructures verdes i verd urbà, i té com a objectiu donar suport als agents públics que intervenen en la planificació i gestió urbanes per aplicar estratègies de renaturalització i actuacions de verd urbà en les seves ciutats.

La publicació està estructurada en tres blocs temàtics, un primer sobre models teòrics en el que es recull la importància d el naturalització de la ciutat i els seus efectes a partir de cinc visions com l’urbanisme, la biofilia, l’anàlisi territorial, l’ecologia urbana i la biodiversitat. Un segon bloc presenta diferents estratègies desenvolupades per ciutats que, voluntàriament, han decidit realitzar les seves polítiques de renaturalització o construcció urbana, que els permeten teixir xarxes i aliances amb altres ciutats. En aquest capítol s’explica la iniciativa de la Comissió Europea de les capitals veredes europees mitjançant els concursos Green Capital i Green Leaf.

En el tercer bloc s’expliquen tres projectes concrets de ciutats que utilitzen la renaturalització com a motor de la transformació urbana i millora d ela qualitat de vida dels seus ciutadans, com són l’Anella verda de Gandia, el Pla del verd i la Biodiversitat de Barcelona, i Valladolid com exemple de nova fornada de ciutats que veuen en la implementació de Solucions Basades en la natura SbN, una eina de millora de la qualitat de vida.

Podeu descarregar el llibre aquí.


 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí