Sabadell recull 240 tones de tovalloletes humides, amb un cost de 52.000 euros anuals

11/10/2019 - 12:38

Les tovalloletes humides s’han convertit en un residu molt perillós. Tot i que moltes són biodegradables i alguns fabricants indiquen que es poden llençar al vàter, aquesta pràctica no és correcta, ja que les tovalloletes arriben intactes a la depuradora.

Al llarg del seu camí, es converteixen en una massa compacta que arrossega altres residus i genera embussos a les canonades i grans sobrecostos en el sanejament, que acaba repercutint en la ciutadania.

Però, a més, com que els col·lectors que recullen les aigües residuals barregen les aigües brutes amb les pluvials, quan plou, actuen els sobreeixidors dels col·lectors generals i embruten les lleres amb les tovalloletes humides. Les tovalloletes s’adhereixen a la vegetació i consegüentment deterioren la salut del riu i el seu ecosistema.

En la darrera jornada de neteja del riu Ripoll, en el qual van participar els alumnes del Grup d’Educació en el Lleure Pandora de la Fundació Idea i de l’Institut Ca n’Oriac, es van recollir més de 100 kg de residus.

Campanya

En el marc de la campanya “SOS WC”, Ajuntament i Aigües Sabadell van editar un clip audiovisual informatiu del viatge que fa una tovalloleta humida des de que surt de casa fins que arriba a la depuradora i de les conseqüències que es generen.

 

 

Atès que la problemàtica d’aquests residus s’ha agreujat, l’Ajuntament torna a difondre la campanya, aplicant les accions següents:

  • Repartiment de tríptics i col·locació de cartells informatius als serveis de les dependències municipals, centres educatius, comunitats de veïns i altres, amb la col·laboració del Pla d’ocupació sobre l’estalvi d’aigua promogut per Promoció Econòmica.
  • Difusió del clip audiovisual mitjançant correu electrònic a diferents agents i a través dels mitjans de comunicació municipals.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'avantprojecte de llei incorpora mesures preventives, la promoció de l'economia circular, i la responsabilitat ampliada del productor. A més, s'ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració entre els diferents actors de la societat, incloent-hi els governs locals, les empreses i la ciutadania, per aconseguir l'èxit d'aquesta iniciativa.

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Butlletí