El Bus Parc del Montseny incrementa la freqüència amb nou serveis diaris els caps de setmana

Font: Diputació de Barcelona

10/10/2019 - 15:50

Des d’aquest cap de setmana, 12 i 13 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, les dues línies de transport públic del Parc Natural del Montseny, s’incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir fins a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en que més visitants accedeixen a aquest Parc Natural. Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i de 14.25 a 17.25 h. La darrera sortida des de Santa Fe fins a Sant Celoni és a les 17.25 h i des de Fontmartina a  les 18 h.

El Bus Parc es va posar en funcionament el 12 d’octubre de 2018, un servei que permet arribar fins al cor dels parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb transport públic tots els caps de setmana i festius de tot l’any. El nou servei va ser una aposta de la Diputació de Barcelona, gestora d’aquests espais naturals, i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per facilitar l’accés a aquests espais naturals accessible a tothom i sense necessitat d’utilitzar vehicles particulars.

Al llarg d’aquest primer any, els serveis del Bus parc han estat utilitzats per un important nombre de persones i valorats com a molt satisfactoris, tant per part dels mateixos usuaris com també pels responsables d’ambdós parcs, ja que permet accedir-hi de forma alternativa al vehicle privat. Així mateix, el bus permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs a tot tipus de persones de forma còmode i més sostenible, evitant congestions que es produeixen en determinades èpoques de l’any, especialment ara a la tardor, l’època de més afluència de l’any, especialment al Montseny.

Rutes per accedir a llocs emblemàtics dels parcs

Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’Estació de Renfe de Sant Celoni. Una va fins a la vall de Santa Fe, i l’altra fins a Fontmartina, dos dels principals punts d’atracció del parc des d’on surten nombrosos itineraris fins als punts més emblemàtics, com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe.

La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, punt també d’inici de nombroses excursions com la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, un dels punts més visitats del parc, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del parc. Alguns dels busos de la línia tenen prolongació fins a Mura i Talamanca, dues poblacions d’especial interès turístic i gastronòmic.

El Bus Parc de Sant Llorenç funciona des de les de les 8.30 h del matí fins a les 16.40 h de la tarda, amb set expedicions d’anada i tornada i amb diverses parades en el tram urbà de Terrassa i Matadepera.

Tarifes integrades tren+bus

Totes les rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets que permeten el transbordament tren-bus.

Així, el Bus Parc del Montseny, ofert per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni amb el tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 7 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre – Maçanet-Massanes, i de 13,10 euros des de qualsevol estació del tram Girona – Sils. També hi ha bitllets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni vàlid per a tot el dia a un preu de 2,20 euros.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i enllaçar amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és de 11,15 euros.

Més informació i horaris del Bus Parc: Bus Parc Montseny / Bus Parc Sant Llorenç del Munt


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat presenten el projecte dels dos futurs aparcaments d’intercanvi del municipi. Les properes setmanes es posaran en marxa dos nous park&ride metropolitans; així,s’amplia el servei AMB P+R, que ofereix 423 places en sis municipis metropolitans

Entrevista

Què passaria si planificàrem les nostres ciutats pensant en la salut, en la seguretat dels nens i ancians, en l’autonomia i el contacte amb la natura? És el que somia, i pel que treballa Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d’ISGlobal. Sostenible va parlar amb ella arrel del 1er Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Butlletí