El Bus Parc del Montseny incrementa la freqüència amb nou serveis diaris els caps de setmana

Font: Diputació de Barcelona

10/10/2019 - 15:50

Des d’aquest cap de setmana, 12 i 13 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, les dues línies de transport públic del Parc Natural del Montseny, s’incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir fins a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en que més visitants accedeixen a aquest Parc Natural. Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i de 14.25 a 17.25 h. La darrera sortida des de Santa Fe fins a Sant Celoni és a les 17.25 h i des de Fontmartina a  les 18 h.

El Bus Parc es va posar en funcionament el 12 d’octubre de 2018, un servei que permet arribar fins al cor dels parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb transport públic tots els caps de setmana i festius de tot l’any. El nou servei va ser una aposta de la Diputació de Barcelona, gestora d’aquests espais naturals, i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per facilitar l’accés a aquests espais naturals accessible a tothom i sense necessitat d’utilitzar vehicles particulars.

Al llarg d’aquest primer any, els serveis del Bus parc han estat utilitzats per un important nombre de persones i valorats com a molt satisfactoris, tant per part dels mateixos usuaris com també pels responsables d’ambdós parcs, ja que permet accedir-hi de forma alternativa al vehicle privat. Així mateix, el bus permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs a tot tipus de persones de forma còmode i més sostenible, evitant congestions que es produeixen en determinades èpoques de l’any, especialment ara a la tardor, l’època de més afluència de l’any, especialment al Montseny.

Rutes per accedir a llocs emblemàtics dels parcs

Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’Estació de Renfe de Sant Celoni. Una va fins a la vall de Santa Fe, i l’altra fins a Fontmartina, dos dels principals punts d’atracció del parc des d’on surten nombrosos itineraris fins als punts més emblemàtics, com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe.

La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, punt també d’inici de nombroses excursions com la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, un dels punts més visitats del parc, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del parc. Alguns dels busos de la línia tenen prolongació fins a Mura i Talamanca, dues poblacions d’especial interès turístic i gastronòmic.

El Bus Parc de Sant Llorenç funciona des de les de les 8.30 h del matí fins a les 16.40 h de la tarda, amb set expedicions d’anada i tornada i amb diverses parades en el tram urbà de Terrassa i Matadepera.

Tarifes integrades tren+bus

Totes les rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets que permeten el transbordament tren-bus.

Així, el Bus Parc del Montseny, ofert per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni amb el tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 7 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre – Maçanet-Massanes, i de 13,10 euros des de qualsevol estació del tram Girona – Sils. També hi ha bitllets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni vàlid per a tot el dia a un preu de 2,20 euros.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i enllaçar amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és de 11,15 euros.

Més informació i horaris del Bus Parc: Bus Parc Montseny / Bus Parc Sant Llorenç del Munt


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí