El Bus Parc del Montseny incrementa la freqüència amb nou serveis diaris els caps de setmana

Font: Diputació de Barcelona

10/10/2019 - 15:50

Des d’aquest cap de setmana, 12 i 13 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, les dues línies de transport públic del Parc Natural del Montseny, s’incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir fins a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en que més visitants accedeixen a aquest Parc Natural. Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i de 14.25 a 17.25 h. La darrera sortida des de Santa Fe fins a Sant Celoni és a les 17.25 h i des de Fontmartina a  les 18 h.

El Bus Parc es va posar en funcionament el 12 d’octubre de 2018, un servei que permet arribar fins al cor dels parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb transport públic tots els caps de setmana i festius de tot l’any. El nou servei va ser una aposta de la Diputació de Barcelona, gestora d’aquests espais naturals, i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per facilitar l’accés a aquests espais naturals accessible a tothom i sense necessitat d’utilitzar vehicles particulars.

Al llarg d’aquest primer any, els serveis del Bus parc han estat utilitzats per un important nombre de persones i valorats com a molt satisfactoris, tant per part dels mateixos usuaris com també pels responsables d’ambdós parcs, ja que permet accedir-hi de forma alternativa al vehicle privat. Així mateix, el bus permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs a tot tipus de persones de forma còmode i més sostenible, evitant congestions que es produeixen en determinades èpoques de l’any, especialment ara a la tardor, l’època de més afluència de l’any, especialment al Montseny.

Rutes per accedir a llocs emblemàtics dels parcs

Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’Estació de Renfe de Sant Celoni. Una va fins a la vall de Santa Fe, i l’altra fins a Fontmartina, dos dels principals punts d’atracció del parc des d’on surten nombrosos itineraris fins als punts més emblemàtics, com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe.

La línia del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, punt també d’inici de nombroses excursions com la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, un dels punts més visitats del parc, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del parc. Alguns dels busos de la línia tenen prolongació fins a Mura i Talamanca, dues poblacions d’especial interès turístic i gastronòmic.

El Bus Parc de Sant Llorenç funciona des de les de les 8.30 h del matí fins a les 16.40 h de la tarda, amb set expedicions d’anada i tornada i amb diverses parades en el tram urbà de Terrassa i Matadepera.

Tarifes integrades tren+bus

Totes les rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició bitllets que permeten el transbordament tren-bus.

Així, el Bus Parc del Montseny, ofert per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni amb el tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 7 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre – Maçanet-Massanes, i de 13,10 euros des de qualsevol estació del tram Girona – Sils. També hi ha bitllets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni vàlid per a tot el dia a un preu de 2,20 euros.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i enllaçar amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és de 11,15 euros.

Més informació i horaris del Bus Parc: Bus Parc Montseny / Bus Parc Sant Llorenç del Munt


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu principal és garantir la transició cap a una mobilitat més segura i, al mateix temps, sostenible, saludable, connectada i automatitzada a tot Catalunya.

Notícia

40 escoles de Barcelona han tallat els carrers de Barcelona aquesta tarda per exigir un entorn pacificat. És una reclamació també de la Societat Catalana de Pediatria, que diu que calen mesures urgents per millorar la qualitat de l'aire a prop dels centres educatius. La Montse Lorenz ha anat als carrers per saber com es vivia aquesta reivindicació entre els pares, mares, nens i nenes.

Acte

Butlletí