L'Agència de Residus amplia en 10 milions € ajuts destinats a la prevenció, reutilització i reciclatge de residus industrials i municipals

Font: Agència de Residus de Catalunya

10/10/2019 - 12:32

El Consell de Direcció de l’organisme ha aprovat ampliar en 10 milions d’euros les convocatòries d’ajuts destinades a la prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge dels residus industrials i municipals, i a fomentar els àrids reciclats, l’economia circular i la recollida selectiva. Aquesta ampliació comporta que enguany la dotació pressupostària arribi als 18 milions d’euros per  a la prevenció i la millora de la gestió dels residus.

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat ampliar el pressupost de sis de les convocatòries d’ajuts d’enguany en prop de 10 milions d’euros. D’aquesta manera, l’ARC destinarà en total més de 18 milions d’euros a accions de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge dels residus industrials i municipals, i a fomentar els àrids reciclats, l’economia circular i la recollida selectiva.
 
L’augment aprovat respon a l’elevat nombre de peticions rebudes. L’import provindrà dels fons de gestió dels cànons de residus municipals, industrials, de la construcció i fons propis de l’ARC. Els fons els nodreixen els cànons, impostos ecològics que incentiven un comportament més respectuós amb el medi ambient i que permeten impulsar mesures de minimització i de valorització material dels residus. Es tracta d’instruments econòmics que contribueixen al finançament del cost que comporta la implantació de la gestió sostenible dels residus.
 
Les ampliacions pressupostàries més elevades són per a les accions vinculades amb el foment de l’economia circular i les de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge dels residus industrials. Ambdues ordres tenien una consignació inicial d’un milió d’euros, que ha quedat ampliada en 2,5 milions més, per la qual cosa el total de la convocatòria serà de 3,5 milions per a cadascuna. Les subvencions destinades a les deixalleries passen de 3 milions a 5 milions; les de foment dels àrids reciclats, de 2 a 3 milions; les de foment de la recollida selectiva dels residus municipals, d’1 a 2,5 milions; i les de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus municipals, de 200.000 a 650.000 euros.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí