Els veïns de Fontcoberta trien el porta a porta

Font: Ramon Estéban. El Punt Avui

10/10/2019 - 10:30

Al municipi de Fontcoberta, la recollida selectiva d’escombraries es farà pel sistema del porta a porta. Així ho han decidit els veïns en la votació que ha tingut lloc després d’unes sessions informatives i de debat. L’Ajuntament compta aplicar el nou mètode a partir de la tardor de l’any que ve, segons ha explicat l’alcalde, Joan Estarriola.

Matisos

La recollida tindrà dues variants. A Melianta (el veïnat on viu la major part de la població) i als nuclis on pugui passar sense dificultat el camió de la recollida, els veïns deixaran els cubells a la porta dels seus domicilis, mentre que per a les cases disseminades i veïnats on el vehicle no pugui accedir s’instal·laran, en punts propers, uns armaris fins als quals els veïns hauran de portar els cubells. Els pròxims mesos es convocarà els veïns a reunions informatives per aclarir dubtes, al mateix temps que es distribuiran fulls explicatius sobre el tema.

“Molta participació”

En les sessions informatives prèvies a la votació, i també en aquesta, van prendre part, de mitjana, representants d’unes 120 famílies, cosa que representa un 23,4% del municipi. “És una quantitat molt alta”, considera l’alcalde. A l’hora de votar es podia escollir entre diverses opcions. A més del porta a porta i la seva variant dels armaris (escollida per un 63% dels votants), es proposaven els contenidors tancats amb accés personalitzat en recintes també tancats; els mateixos contenidors però en àrees de lliure accés, i mantenir el sistema actual, però amb contenidors tancats.

Fontcoberta és el quart municipi del Pla de l’Estany que ja aplica o que té decidir adoptar el porta a porta. Anteriorment ho havien fet Porqueres, Camós (en una part del terme) i Sant Miquel de Campmajor. La recollida és competència del Consell Comarcal, ens que inclourà el nou sistema en el plec de condicions del pròxim concurs de concessió del servei, que s’ha de convocar pròximament.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Acte
27/11/2023 - 09:00
En línia i presencial al Centre Tecnològic Leitat (Carrer Innovació, 2, 08225, Terrassa)

Butlletí