L'Ajuntament de Parets crearà una taula de treball per combatre el canvi climàtic

07/10/2019 - 09:00

L'Ajuntament de Parets ha aprovat una moció presentada per Sumem Esquerres a Parets en què demanen que es reconegui que el planeta es troba en greu perill. Els recents informes de l'estat de la biodiversitat de l'IPBES i les dades sobre l'escalfament global fan que la societat hagi d'actuar des del món local i pensant en el món global. Cal que cada municipi actuï per fer que globalment tots els territoris prenguin les accions necessàries per aturar l'emergència climàtica.

La Junta de Portaveus de Parets ha acordat, per aquests motius, establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos d'efecte hivernacle del 50% en les emissions de CO₂ respecte a les preindustrials abans del 2030 i arribar al balanç net zero no més tard de 2040. A més, ha acordat abandonar els combustibles fòssils i apostar per una energia 100% renovable de manera urgent i prioritària i avançar, entre d'altres, a una economia local i de proximitat que impulsi la sobirania alimentària, silvicultura, agricultura i ramaderia ecològica i de proximitat.

L'Ajuntament de Parets iniciarà l'adaptació dels municipis a la crisi climàtica amb les conseqüències de l'increment de la temperatura global, les ones de calor, la irregularitat de les precipitacions, l'augment del nivell del mar i altres manifestacions que ja s'estan manifestant. El compromís que adquireix l'Ajuntament és el de crear una taula de treball pel canvi climàtic a Parets, portar a terme campanyes informatives relatives a què pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic, i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

Les persones interessades a formar part de la taula de treball poden deixar les seves dades a l'Escola de la Natura.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí